Egils Levits: "Latvijas politikā pārāk daudz dominē taktika"
Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits.
Viedokļi
2015. gada 12. jūnijs, 12:30

Egils Levits: "Latvijas politikā pārāk daudz dominē taktika"

Jauns.lv

Latvijas politikā pārāk daudz dominē taktika, uzskata Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis un viens no kandidātiem nesen notikušajās Valsts prezidenta vēlēšanās Egils Levits.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Domāju, ka mums pārāk daudz dominē taktika un pārāk maz uzmanības tiek pievērsts saturam. Politikā ir jābūt gan saturam, gan arī zināmā daudzumā un proporcijā taktikai. Taktika faktiski noēd visu deputātu enerģiju un saturam faktiski neatliek laika. Tas ir uzkrītoši mūsu politiskajā kultūrā un tas nav pareizi. Domāju, ka sabiedrība to redz un droši vien arī atcerēsies," intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" piektdien sacīja Levits.

Tāpat viņš uzskata, ka partijas ir ļoti vājas, bet parlamentārā iekārtā tām jābūt stiprām. Partijas esot reducētas par varas saglabāšanas instrumentu, bet tām jābūt tām, kas ģenerē saturu. "Dažādas partijas ar dažādu saturu un vēlētājam ir izvēle," skaidroja Levits.

Pārāk liela ietekme ir naudai - naudas vara tautas varas vietā. "Tas būtu pārspīlēti, bet katrā ziņā šī neleģitīmā ietekme ir," viņš minēja.

"Ja, piemēram, es jautāju, kas ir jūsu partijas sponsors kādam zviedru partijas pārstāvim, viņi brīnīsies, kas tas par jautājumu. Ja mēs uzdodam šo jautājumu Latvijā, domāju, ka daudzi cilvēki varēs to atbildēt," teica Levits.

Jau ziņots, ka Levits piektdien, 12.jūnijā, rīko priekšlasījumu ar diskusiju par tēmu "Politiskā kultūra Latvijā – kā to vērtēt un kā to uzlabot". Diskusija notiks plkst.16 Latvijas Kara muzeja Konferenču zālē Rīgā, Smilšu ielā 20.

Saeimas balsojumā par Valsts prezidentu 3.jūnijā Levits nokļuva līdz vēlēšanu ceturtajai kārtai, kur par Levitu balsoja 26, pret – 72 deputāti.

BNS / Foto: Ieva Lūka/LETA