Policista acu priekšā pie Brīvības pieminekļa meičas sauļojas plikām krūtīm
Aiz puķudobes guļošā dāma nekaunas sauļot arī savas intīmās zonas, kamēr Rīgas pašvaldības policists ar savu vērīgo aci uzrauga ietvi.
Sabiedrība
2015. gada 13. jūnijs, 06:22

Policista acu priekšā pie Brīvības pieminekļa meičas sauļojas plikām krūtīm

Jauns.lv

Kasjauns.lv lasītājs Arnis iesūtījis nupat uzņemtus pikanti jauku foto, kurā redzams – kāda jauniete vasaras siltumiņu bauda, guļot zālienā pie Brīvības pieminekļa „toplesā”, bez krūštura. Turpat blakus staigā cilvēki un redzams arī pašvaldības kārtībsargs. Vai nūdisms Rīgas centrā ir atļauts?

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

­

Nūdisms policijai aiz muguras

Vaļīgā sauļošanās pamanīta piektdien, netālu no Brīvības pieminekļa, dienas vidū, kad galvaspilsētas centrā kuplā skaitā pulcējas gan iedzīvotāji, gan tūristi. „Pa ceļam uz darbu pamanīju, ka zālītē sauļojas cilvēku grupas. Pēcāk ieraudzīju, ka kādai sievietei pietiek drosmes un pārliecības publiskā vietā pret sauli pavērst arī savas atkailinātās krūtis,” stāsta aculiecinieks Arnis. Viņš pamanījis arī  vīriešus, kuri ar atkailinātiem torsiem dirn pie tuvumā esošajiem puķu stendiem, taču bijis pavisam pārsteigts, ieraugot, ka ķermeņa augšdaļas atkailināšanas piemēram stiprā dzimuma piemēram seko arī kāda sieviete, turklāt tieši aiz muguras policistam.

Aizliegums nepastāv. Teorētiski var sauļoties arī pavisam pa pliko

Rīdzinieki, šķiet, pelnīti sajutušies kā mājās, taču ko par šādu sauļošanos domā Rīgas dome (RD)? Sazinājāmies ar Rīgas pašvaldības policijas (RPP) sabiedrisko attiecību departamenta pārstāvi Inesi Krieviņu, kura atklāja, ka saistošajos noteikumos aizliegums sievietēm sauļoties bez krūštura tik tiešām nav noteikts: „Tik specifiska punkta RD saistošajos noteikumos nav. Ja kādam traucē šāda personas rīcība, tad ir jāvēršas ar sūdzību, pēc kuras katrs šāds gadījums tiks izskatīts atsevišķi.”

Izrādās, neeksistē nekādi aizliegumi pret sauļošanos pa pliko – savas ģenitālijas iebrūnināt Rīgas centrā faktiski drīkst kā sievietes, tā vīrieši, riskējot vienīgi ar paskaidrojuma sniegšanu Ādama/Ievas izskatā, ja kāds no mazāk progresīviem garāmgājējiem tomēr nosūdz policijai.

Kasjauns.lv/Foto: Aculiecinieka foto