foto: Paula Čurkste/LETA
Dziesmu un deju svētku amatierkolektīvu dalībniekiem mēģinājumos nodrošinās bezmaksas Covid-19 paštestus
SARS-CoV-2 antigēna paštests.
Kultūra
2022. gada 1. februāris, 16:13

Dziesmu un deju svētku amatierkolektīvu dalībniekiem mēģinājumos nodrošinās bezmaksas Covid-19 paštestus

Jauns.lv / LETA

Valdība šodien lēma atbalstīt Kultūras ministrijas (KM) priekšlikumu Covid-19 izplatības ierobežošanai noteikto drošības pasākumu laikā Dziesmu un Deju svētku kustības dalībniekiem pirms mēģinājumiem veikt bezmaksas Covid-19 paštestus.

Kā informēja KM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale, līdz ar šo lēmumu normatīvajā regulējumā papildinātas fizisko personu grupā uzskaitītās personu kategorijas, kas no pašvaldības bez atlīdzības var saņemt epidemioloģiskās drošības nodrošināšanas resursus - dziesmu un deju kustības nodrošināšanā iesaistītie amatierkolektīvu dalībnieki no savām pašvaldībām varēs saņemt Covid-19 paštestus.

Kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) pauda gandarījumu par valdības un Ministru prezidenta izpratni un atbalstu Dziesmusvētku kustībai, par to liecina gan papildu piešķirtais finansējums 2022. gada valsts budžetā kolektīvu vadītājiem, gan lēmums pašvaldībām izsniedzamo valsts apmaksāto Covid-19 testu grupu papildināt ar jaunu pozīciju - testiem dziesmusvētku kustības nodrošināšanā iesaistītajiem 40 000 kolektīvu dalībniekiem. Pēc ministra paustā, tas ir būtisks solis ceļā uz tradīcijas simtpiecdesmitgadi 2023. gadā.

Kokale norādīja, ka tuvākā mēneša laikā dziesmu un deju svētku kustības turpinātībā iesaistītajiem koru un deju amatierkolektīvu dalībniekiem epidemioloģiski drošākam mēģinājumu procesam tiks nodrošināti 320 000 Covid-19 paštestu. Plānots, ka paštestus koru un deju mēģinājumu dalībnieki veiks divas reizes nedēļā.