Spēcīgais vējš radījis simtiem elektroapgādes traucējumu

Bojājumus elektrotīklā galvenokārt radījuši gaisvadu līnijās iegāzti koki un to zari, bojāti balsti un citi elektrotīkla elementi.

gallery icon
27
Sabiedrība
2022. gada 30. janvāris, 19:09

Spēcīgais vējš radījis elektroapgādes traucējumus 6800 cilvēkiem; visvairāk skartie Liepājā un Talsos

Jauns.lv

Spēcīgais vējš, kas atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācijai visā Latvijā brāzmās sasniedz ātrumu 20 – 22 m/s, bet piekrastes teritorijās pat 27 m/s, izraisa bojājumus elektrotīklā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šovakar plkst. 18:00 elektroapgāde ir traucēta aptuveni 6 800 klientiem valsts rietumu un dienvidu daļā. Lielākais atslēgto klientu skaits pašlaik ir Liepājas un Talsu apkārtnē. AS "Sadales tīkls" operatīvā darba brigādes strādā pie bojājumu novēršanas, lai iespējami drīz klientiem atjaunotu elektroapgādi.

"Sadales tīkls" nepārtraukti seko līdzi meteorologu prognozēm, vēja pārvietošanās ceļam un monitorē situāciju vidējā sprieguma elektrotīklā. Konstatējot bojājumus, elektroapgāde iespēju robežās tiek atjaunota pa citām elektrolīnijām jau pirms bojājumu novēršanas.

Vēja postījumi Rīgas parkos 2022. gada janvārī

Šīs nedēļas laikā Rīgas un Pierīgas mežus, kā arī galvaspilsētas parkus ir plosījušas vairākas vētras. To radītās sekas ir vienas ...

gallery icon
20

Spēcīgā vēja laikā var lūzt koki un to zari, pārraujot elektrolīniju vadus un radot bīstamas situācijas, kas var apdraudēt cilvēku dzīvību, tādēļ uzņēmums aicina būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā. Redzot bīstamu situāciju, notikuma vietai tuvoties nedrīkst, bet nekavējoties jāinformē "Sadales tīkls", zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404, vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, zvanot 112!

Situācijai elektrotīklā iedzīvotāji aicināti sekot līdzi www.sadalestikls.lv pieejamā digitālajā atslēgumu kartē, kur apkopota informācija par jau reģistrētajiem elektrotīkla bojājumiem. Ja bojājums konkrētā adresē jau ir reģistrēts, tas nozīmē, ka speciālisti pie tā novēršanas jau strādā un tas atkārtoti nav jāpiesaka. Tā tiks atslogots bojājumu pieteikšanas tālrunis, dodot iespēju to operatīvi sazvanīt bīstamās situācijās.