foto: Ekrānuzņēmums no LTV.
Policija nesāks kriminālprocesu par iespējamo vardarbību producentes Gecēvičas attiecībās ar mākslas kritiķi Pārupu
Tomass Pārups
Sabiedrība
2022. gada 27. janvāris, 20:38

Policija nesāks kriminālprocesu par iespējamo vardarbību producentes Gecēvičas attiecībās ar mākslas kritiķi Pārupu

Jauns.lv / LETA

Valsts policija nesāks kriminālprocesu par iespējamo vardarbību teātra producentes Kates Gecēvičas attiecībās ar mākslas kritiķi Tomasu Pārupu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Policija resoriskās pārbaudes laikā veica iespējamo cietušo apzināšanu, kā arī uzdeva pārbaudes materiāliem nepieciešamos jautājumus, taču, ņemot vērā, ka pārbaudes veikšanas laikā policija nesaņēma iespējamo cietušo nedz pieteikumu, nedz atbildes, kas ļautu pilnvērtīgi noskaidrot notikušā apstākļus, nav pamata turpināt pārbaudi, apstiprināja VP preses pārstāve Ilze Jurēvica.

Ņemot vērā minēto, pieņemts lēmums par atteikšanos sākt kriminālprocesu.

Jau ziņots, ka pārbaudi policija sāka pērnā gada nogalē.
Gecēviča 26.decembrī sociālajā tīklā "Facebook" bija ievietojusi savu fotogrāfiju, kurā viņa redzama ar hematomām uz sejas.
Sieviete apgalvojusi, ka šajā foto redzams tas, kas patiesībā ir stāvējis aiz viņas attiecību visām smaidošajām kopbildēm divu gadu garumā.

Foto uzņēmusi, jo toreiz gribējusi vērsties policijā, tomēr tā nebija pirmā reize, kad to nav darījusi. Sievieti atturējušas bailes, kauns, situācijas nopietnības noliegšana un "kaut kāds mistisks priekšstats par beznosacījumu mīlestību".

Tikmēr Pārups "Facebook" ierakstījis, ka kopš 2018.gada, kad atvadījies no savas mātes, viņa dzīve pakāpeniski izgājusi no sliedēm un viņš sācis pastiprināti lietot alkoholu, paralēli konsultējoties ar vairākiem kompetentiem psihoterapeitiem un kompetentu psihiatru.

Vīrietis apgalvojis, ka ātri vien sācis lietot alkoholu komplektā ar antidepresantiem, trankvilizatoriem un antipsihotiķiem, kas nereti rezultējās ar psihozēm, "par kurām vai nu neko, vai nu ļoti miglaini kaut ko atceros".

Visvairāk intoksikācijas laikā notiekošais skāra attiecības ar tuviniekiem, tostarp romantiskās attiecības. 

Pārups apgalvojis, ka kopš šīs vasaras nogales alkoholu nav lietojis, patlaban viņa dzīve ir radikāli izmainījusies uz labo pusi un viņš atrodoties uz ārstniecības ceļa. 

Tāpat viņš ierakstā atvainojies visiem tiem cilvēkiem, kurus sāpinājis savā lietošanas periodā, tostarp arī savai kādreizējai draudzenei Gecēvičai, par incidentiem, kas notikuši vēl pirms viņa atlabšanas perioda sākuma.

Tikmēr vēl kāda sieviete "Instagram" apgalvojusi, ka esot attiecībās ar Pārupu, viņš izturējies vardarbīgi un "žņaudzis, sitis, un verbāli pazemojis".

Sieviete norādījusi, ka viņai naivi licies, ka, ja apstādinātu šo rīcību un pati varētu šo privāti izrisināt, tad tas pārietu un problēmu vairs nebūtuu.

Šī nav pirmā reize, kad sociālajos tīklos sabiedrības uzmanību izpelnījušies sievietes apgalvojumi par dzīvesbiedra veiktu vardarbību. Tā "Singapūras satīns" mūziķa Kristapa Strūberga dzīvesbiedre šogad maijā apgalvoja, ka pieņēmusi lēmumu aiziet no vardarbīgām attiecībām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās