foto: Burtnieku apvienība/Facebook
Skandalozajiem suņu audzētājiem radušās jaunas problēmas
Šie suņi atrasti autobusu pieturā Rencēnos, un pēdas ved uz audzētavu “Free Jazz”.
Sabiedrība
2022. gada 24. janvāris, 05:46

Skandalozajiem suņu audzētājiem radušās jaunas problēmas

Kārlis Seržants

Kas Jauns Avīze

Rencēnu pagastā Oleru pieturā 16. janvārī atrasti trīs noklīduši šķirnes suņi, kuri ievietoti Valmieras suņu patversmē. Pieejamā informācija liecina, ka tie pieder vai tiek turēti skandalozajā suņu audzētavā “Free Jazz”, kas formāli pieder Beatai Solovejai-Dreiblathenai.

“Kas Jauns Avīze” jau rakstīja par negadījumu Babītes novadā, kad divi šai audzētavai piederošie suņi noslīka ezerā iebraukušas automašīnas bagāžniekā.

Suņu īpašniekus meklē policija

Ziņu par trīs suņu atrašanu autobusu pieturā savā mājaslapā ievietojusi Burtnieku apvienība, aicinot īpašnieku doties uz Valmieras dzīvnieku patversmi. Tajā pašā dienā tur nogādāts vēl viens suns, kurš noķerts kādas mājas sētā netālu no Oleru pieturas.

Komentāros pie šīs publikācijas teikts, ka vienam no suņiem pie kaklasiksnas atrasts audzētavas “Free Jazz” telefona numurs. Pēc patversmes darbinieku teiktā, tas nav bijis sazvanāms un uzrādījies kā neeksistējošs.

Patversmes pārstāve Iveta Lūsiņa “Kas Jauns Avīzei” apstiprina, ka šādi četri suņi te nonākuši, taču datu aizsardzība viņai neļauj atklāt īpašnieku vārdu.

“Čipoti visi četri suņi ir, taču divi datu sistēmā reģistrēti, bet divi nav, un viens no dzīvniekiem reģistrēts Ungārijā. Trīs no viņiem izskatās kopti un labi uzturēti – ir arī jūtams, ka cits citu labi pazīst. Ceturtais ir diezgan novārdzis, tāpēc iespējams, ka viņš pieder kādam citam saimniekam. Tā kā mums pašiem ar suņu saimniekiem sazināties tā arī neizdevās, kontaktus ar viņiem šobrīd meklē policija,” stāsta Lūsiņa.

Iebraucot ezerā, noslīcina suņus

Pērn “Kas Jauns Avīze” jau rakstīja par šiem suņu audzētājiem. 10. jūnija naktī Babītes novadā nelielā ezerā iebrauca auto –vadītājam izdevās izglābties, bet noslīka divi četrkājainie pasažieri – angļu pointers un Ungārijas vižla. “Kas Jauns Avīzes” informācija tolaik liecināja, ka pie stūres bijis Mārtiņš Dreiblathens.

Pēc TV3 raidījumā “Degpunktā” sniegtās sākotnējās neoficiālās informācijas, negadījuma izraisītājs bijis pamatīgā alkohola reibumā. Nenoskaidrotos apstākļos auto ieripojis ūdenī, pašam Dreiblathenam izdevies izkļūt ārā, taču suņi palika bagāžas nodalījumā un noslīka.

Policijas rīcībā gan nebija informācijas, kas apliecinātu, ka vadītājs bijis alkohola reibumā. Tiesa gan, kad ieradās likumsargi, šoferis nemaz neatradās notikuma vietā, kur ieradās vairākas stundas vēlāk. Policija pieņēma paskaidrojumus, bet alkohola koncentrācijas pārbaude jau izpalika. Ierosināts administratīvā pārkāpuma process par ceļu satiksmes negadījuma faktu.

Māte pametusi prokuratūru

Dreiblathena māte Elita Dreiblathena tolaik bija Austrumzemgales prokuratūras virsprokurora vietniece. Pēc publikācijas viņa šo amatu atstāja un kopš pagājušā gada augusta vidus vada Madonas novada Probācijas dienesta nodaļu.

Dreiblathens nav maksājis uzturlīdzekļus sava bērna mātei Agnitai Dreiblathenai un, apmācot medību suņus, iespējams, nodarbojies ar nelikumīgu saimniecisko darbību. Sievietes sarakste ar VID beigusies ar formālu atrakstīšanos. Sazvanot Dreiblathenu, “Kas Jauns Avīze” noskaidroja, ka arī šobrīd nekas nav mainījies, uzturlīdzekļi maksāti netiek un parāds turpina pieaugt.