112
2022. gada 14. janvāris, 13:28

Pļavniekos bojāgājušās Emīlijas tēvs par slimnīcā esošo sievasmāti: "Tik lauztas kājas es esmu redzējis tikai filmās"

Degpunktā, TV3

Šausminošos notikumus pagājušās nedēļas nogalē Rīgas mikrorajonā Pļavniekos, kur uz gājēju pārejas dzērājšoferis notrieca trīs vienas ģimenes locekļus, pārdzīvo daudzi. Otrdien kļuva zināms, ka cietusī astoņus gadus vecā meitenīte diemžēl mirusi, bet slimnīcā par veselību joprojām cīnās viņas vecmāmiņa. TV3 raidījums "Degpunktā" sazinājies ar bojāgājušās meitenītes tēvu.

Traģiskais negadījums Saharova ielā notika pagājušās nedēļas nogalē, bet par astoņus gadus vecās skolnieces Emīlijas bojāeju kļuva zināms tikai šīs nedēļas sākumā, kad ārsti atzina par bezcerīgu tālāku cīņu par bērna veselību.

Meitenes sirds vēl pukstēja, bet galvas smadzenes bija cietušas pārāk smagi. Skaudrās ziņas par bērna bojāeju, šķiet, emocionāli skārušas katru, kas seko notikumu attīstībai vai dzīvo tuvumā traģēdijas vietai.

foto: Ekrānuzņēmums

Ziedu un sveču daudzums, ko noliek bojāgājušās meitenes ģimenes locekļi, draugi un vienkārši līdzjūtīgi ļaudis, ar katru dienu faktiski dubultojas, novērojis "Degpunktā." Ceturtdien, lai pieminētu Emīliju, notikuma vietu apmeklēja arī viņas klasesbiedri - Rīgas 92. vidusskolas audzēkņi.

"Degpunktā" izdevās aprunāties ar mirušās meitenes tēvu. Viņš joprojām ir dziļās sērās un satriekts par notikušo. Viņš cer, ka vainīgos necilvēkus, kuri izdarījuši neatgriezenisko kļūdu, sodīs atbilstoši.

"Es uzskatu, lai mūsu tiesu sistēma parāda savu raksturu šajā situācijā. Lai mūsu likumdevēji padomā varbūt. Man ir grūti spriest, es neesmu likumdevējs, es arī nepārzinu tos tik perfekti. Bet, šķiet, ka šādā situācijā ir jāatbild ne tikai šoferim, bet arī visiem, kas atradās automašīnā. Kriminālatbildībai ir jābūt," pauda vīrietis.

"Pieejot klāt vienam un otram, kas sēdēja blakus - viņš arī bija dzēris. Viņš bija dzēris, es jutu, no viņa nes pilnīgi."

Vīrietis pastāstīja, ka slimnīcā vēl ārstējas viņa sievasmāte. "Tik lauztas kājas es esmu redzējis tikai filmās," viņš raksturo cietušās stāvokli. "Domāju, ka ārsts jau ir redzējis dažādas bildes, bet es kā ierindas cilvēks, pilsonis, es vēl nebiju redzējis. Biju visādus ielūzumus, lauzumiņus redzējis visādiem cilvēkiem, draugiem, bet tik šausmīgi lauztu kāju es vēl nebiju redzējis. Viņai vēl ir sadragātas gūžas."

Cietusī ģimene aicina līdzcilvēkus ziedot asinis, lai palīdzētu smagā stāvoklī esošajai vecmammai. Valsts asinsdonoru centra mājaslapā atrodami gan kontakti, gan pieņemšanas laiki.

Valsts policija informējusi "Degpunktā", ka šobrīd turpinās izmeklēšana par notikušo.

Jauns.lv jau iepriekš ziņoja par ceļu satiksmes negadījumā, kurā svētdien, 9. janvārī, Rīgā, Andreja Saharova ielā, dzērājšoferis uzbrauca trim gājējiem, vissmagāk cieta 2013. gadā dzimusi meitenīte, kura sākotnēji atradās kritiskā stāvoklī.

"Cilvēki šķērsoja gājēju parēju pie zaļā atļaujošā signāla. Tajā laikā "Mercedes", kurš brauca pa Saharova ielu virzienā no Deglava ielas, neapstājās, uzbrauca virsū gājējiem, pēc negadījuma neapstājās, aizbrauca no notikuma vietas," skaidroja Ceļu policijas bataljona 2. rotas komandieris Verners Vangravs.

Šoferis no notikuma vietas aizbraucis, bet jau pēc neilga laika atrasts netālu esošajā Dzeņu ielā. Noskaidrots, ka 1987. gadā dzimušajam autovadītājam nav bijušas autovadītāja tiesības, turklāt viņš bijis pamatīgā reibumā - konstatētas ap trīs promilēm. Viņš savu vainu policijai atzinis.

foto: Twitter @breakinglv