foto: Zane Bitere/LETA
No gada pirmajās dienās reģistrētajiem Covid-19 saslimušajiem 5% bijuši revakcinēti
Sabiedrība
2022. gada 7. janvāris, 09:12

No gada pirmajās dienās reģistrētajiem Covid-19 saslimušajiem 5% bijuši revakcinēti

Jauns.lv / LETA

Starp šī gada pirmajās dienās konstatētajiem jaunajiem Covid-19 inficētajiem 5% cilvēku bijuši revakcinēti, noskaidroja aģentūra LETA.

Slimību profilakses un kontroles centra pārstāve Ilze Arāja aģentūrai LETA norādīja, ka periodā no 2022. gada 1. janvāra līdz 6. janvārim no visiem laboratoriski apstiprinātajiem Covid-19 gadījumiem par 5% ir pieejama informācija par veiktu balstvakcināciju.

Laikā no 1. līdz 6. janvārim Latvijā kopumā atklāti 6387 jauni Covid-19 inficētie, turklāt pēdējās trīs dienās saslimušo skaits strauji tuvojās 2000 gadījumu dienā -  vakar saņemta informācija par 1994 jauniem Covid-19 gadījumiem, kas ir augstākais rādītājs kopš pērnā oktobra beigām.

Ņemot vērā, ka teju 70% sabiedrības ir vakcinēta, pieaudzis arī ar Covid-19 sasirgušo vakcinēto personu īpatsvars, tam pārsniedzot pusi no ikdienā konstatētajiem jaunajiem Covid-19 gadījumiem. Speciālisti skaidro, ka vakcinācija nevar pilnībā pasargāt no inficēšanās riska, tomēr nodrošina labāku aizsardzību pret smagu simptomātisku slimības gaitu un stacionēšanu.

Saistībā ar straujo Covid-19 omikrona varianta izplatību, speciālisti mudina neatlikt revakcināciju, jo tā paaugstina aizsardzību pret simptomātisku un smagu saslimšanu, kā arī nāvi.