foto: Pexels.com
Pērn Kuldīgas slimnīcā piedzimuši par 49 bērniem vairāk nekā 2020.gadā
Sabiedrība
2022. gada 4. janvāris, 17:52

Pērn Kuldīgas slimnīcā piedzimuši par 49 bērniem vairāk nekā 2020.gadā

Jauns.lv / LETA

Pagājušajā gadā Kuldīgas slimnīcas dzemdību nodaļā piedzimuši 565 bērni, kas ir par 49 vairāk nekā 2020.gadā, informēja pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska.

Pirmdienas rītā Kuldīgā piedzimis pirmais šī gada bērniņš - alsundznieku Agitas un Gaida Altmaņu dēls Alekss. Puika piedzima 3,43 kilogramus smags un 54 centimetrus garš, un viņu sagaidīt palīdzēja vecmāte Gunta Cepurīte.

Pirmo šī gada mazuli Aleksu un vecākus sveica gan Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Artis Roberts ("Kuldīgas novadam"), gan Kuldīgas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Agris Rozenfelds un galvenā ārste Agate Zīverte.

Jaundzimušā vecāki stāsta, ka bērniņu gaidījuši jau Ziemassvētkos, pēc tam Jaungada naktī, bet piedzima janvārī.

"Esam pārsteigti, jo negaidījām, ka mūsu dēls būs pirmais šogad, jo bija jau 3.janvāris," saka mamma. Vecāki stāsta, ka bijuši vairāki varianti vārdam. Māsai Anetei vislabāk paticis tieši Alekss, tāpēc iedots šis vārds. Arī māsa pirms pieciem gadiem piedzimusi Kuldīgas slimnīcā.

Pērn Kuldīgā piedzima 283 zēni un 282 meitenes. Mēnesī vidēji Kuldīgas slimnīcā piedzima ap 47 bērniem. Visvairāk mazuļu dzimuši jūnijā un septembrī, bet vismazāk - februārī un maijā.

Kuldīgu kā mazuļa dzimšanas vietu izvēlas ne tikai Kuldīgas novada ģimenes, bet arī citu pašvaldību iedzīvotāji. Kuldīgas novada mazuļu sagaidīts visvairāk, otrajā vietā skaita ziņā ir Saldus novada bērni, bet trešajā - jaundzimušie no Talsu novada.

Kuldīgā dzimuši arī vairāk kā pussimts tukumnieku, nedaudz mazāks skaits mazuļu no Dienvidkurzemes novada, Ventspils un Ventspils novada. Septiņi bērni ir Kuldīgā dzimuši rīdzinieki, bet pieci - liepājnieki.

Māmiņu vidējais vecums ir 29 gadi.

Duļbinska uzsver, ka profesionāla un tajā pašā laikā iejūtīga, sirsnīga attieksme ir tas, ko jaundzimušo vecāki dēvē par lielisku personālu.