Sabiedrība
2022. gada 4. janvāris, 10:52

Neiroķirurgs: "Ierobežojumi ir vajadzīgi obligāti"

Jauns.lv / LETA

Ar Covid-19 saistītie ierobežojumi obligāti būtu jāsaglabā, uzskata Jēkabpils reģionālās slimnīcas valdes loceklis, neiroķirurgs Renārs Putniņš.

Intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" Putniņš atzina, ka nepieciešamību pagarināt valstī noteikto ārkārtējo situāciju viņš nevar komentēt, jo tā acīmredzot vairāk attiecas uz valdības darbu, lai būtu vieglāk pieņemt lēmumus. Mediķu mobilizēšanai gan ārkārtējā situācija neesot nepieciešama, jo tie esot pietiekami atsaucīgi un gatavi palīdzēt tāpat.

foto: LETA
Jēkabpils reģionālās slimnīcas valdes loceklis, neiroķirurgs Renārs Putniņš.

"Savukārt ierobežojumi - tie gan ir vajadzīgi obligāti, jo mēs redzam, ka šis [Covid-19 slimību izraisošā vīrusa paveids] omikrons nāk. Tikko mēs dzirdējām, ka Francijā atrasts jauns paveids, tāpēc mums ir jābūt uzmanīgiem," uzskata Jēkabpils reģionālās slimnīcas valdes loceklis.

Viņa vērtējumā, ierobežojumi lielā mērā ir vajadzīgi arī tāpēc, lai sabiedrībā uzturētu modrību un liktu sekot līdzi savām ikdienas darbībām, lai neinficētos pats un neinficētu apkārtējos.

Protestā Rīgas centrā iestājas pret "obligāto vakcināciju"

gallery icon
243

Vaicāts, vai pietiktu ar esošo ierobežojumu saglabāšanu vai arī tie būtu jāpastiprina, Putniņš pauda viedokli, ka pašreizējie ierobežojumi, viņaprāt, ir pietiekami efektīvi vismaz situācijā, kad saslimstības rādītāji strauji nepasliktinās. Ārsts piebilda, ka ierobežojumiem, protams, vajadzētu būt saprātīgiem un par konkrētām prasībām būs jālemj valdībai.

Koalīcijas partijas otrdien diskutēs par to, vai nepieciešams pagarināt Covid-19 izplatības dēļ izsludināto ārkārtējo situāciju, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Šobrīd ārkārtējā situācija ir noteikta līdz 11.janvārim, tomēr Veselības ministrija (VM) ir rosinājusi pagarināt par vismaz trim vai četrām nedēļām, liecina publiskotais Operatīvās vadības grupas (OVG) sēdes protokols.

Cilvēki steidz atgriezties veikalos pēc ārkārtējās situācijas beigām

Beidzoties gandrīz piecus mēnešus ilgajai ārkārtējai situācijai ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību, cilvēki 7. aprīļa rītā steiguši virināt pilsētas veikalu ...

gallery icon
48

Plānots, ka šodien sadarbības sanāksmē VM iepazīstinās politiķus ar jaunākajiem datiem, kā arī OVG, iespējams, atklās savus piedāvājumus un ieteikumus, no kā politiskie spēki varēs izdarīt secinājumus un pieņemt atbilstošu lēmumu.

Valdībā par šo jautājumu plānots lemt ceturtdien, 6.janvārī.