Novadu ziņas
2021. gada 25. decembris, 17:11

Kuldīgas slimnīcā bērnu vakcinēšanu pret Covid-19 plāno sākt nākamā gada sākumā

LETA

Kuldīgas slimnīcas Vakcinācijas kabinetā bērnu potēšanu pret Covid-19 plāno sākt nākamā gada sākumā, kad būs gan piegādātas bērniem domātās vakcīnas, gan arī saplānota bērnu vakcinēšanas organizācija, informē slimnīcā.

Lai process notiktu raiti un varētu izveidot bērniem atbilstošu pieraksta kalendāru, tam ir jābūt pārdomātam un jāņem vērā vairāki aspekti - bērnam paredzētais individuālais laiks, lielāks pieraksta atcelšanas risks. Tāpat, īpaši gada aukstajā laikā, ir svarīgas uzgaidīšanas un cilvēku plūsmas organizēšanas iespējas Vakcinācijas punktā, uzsver slimnīcā.

Pašlaik tiek pārdomāts, kā to vislabāk darīt, jo turpinās arī pieaugušo vakcinēšana - pirmās, otrās devas un balstvakcīnas potēšana.

Kuldīgas slimnīca aicina bērnu vecākus par vakcīnas iespējamību vispirms interesēties pie sava bērna ārsta vai ģimenes ārsta un tikai tad, ja vakcinācija nebūs iespējama bērnam ierastajā ārsta kabinetā, pierakstīties Kuldīgas slimnīcas Vakcinācijas kabinetā.

Par pieteikšanās iespējām bērnu vakcinācijai Kuldīgas slimnīcas Vakcinācijas kabinetā aktuālā informācija tiks ievietota gan slimnīcas mājaslapā "www.kuldigasslimnica.lv", gan "Facebook" lapā.

Bērna vakcinācija ir jāveic vecāka - mātes, tēva vai cita likumiskā pārstāvja - klātbūtnē. Vakcinācija pret Covid-19 personām vecumā no pieciem līdz 11 gadiem notiek ar "Pfizer/BioNTech" bērnu vakcīnu "Comirnaty".

Kā vēstīts, no 16.decembra Latvijā vakcinēties pret Covid -19 var arī bērni vecumā no pieciem līdz 11 gadiem.