foto: Aculiecinieka foto
Kāds šoferis Dalbē ietriecies gājēju tiltā un aizbēdzis
112
2021. gada 15. decembris, 16:08

Kāds šoferis Dalbē ietriecies gājēju tiltā un aizbēdzis

Jauns.lv

11. decembra vakarā nenoskaidrots transporta līdzeklis izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, ietriecoties gājēju tiltā pār Jelgavas šoseju Dalbē, portālu Jauns.lv informē VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC). Šobrīd tas gājējiem slēgts.

Trieciena rezultātā deformēta kopnes apakšējā josla, kā arī pati kopne. No vietas izsisti gājēju ietvi nosedzošie režģi un viena balstīkla.

Lai novērtētu gājēju tilta Dalbē tehnisko stāvokli, turpmāko ekspluatācijas režīmu un nepieciešamos remontdarbus, tiltam šodien, 15. decembrī, veikta inspekcija, apsekošanu veica SIA "Projekts 3" speciālisti.

"Saņemts eksperta atzinums, ka tiltu gājēju satiksmei patlaban nedrīkst izmantot, jo daļa gājēju ietvi nosedzošo režģu trieciena rezultātā izsisti no balstījuma vietām. Lai varētu atļaut gājēju satiksmi pār tiltu, nepieciešams sakārtot no vietas izsisto režģu konstrukciju, kas nosedz gājēju ietvi," teikts LVC paziņojumā.

foto: Aculiecinieka foto

Gājēju tilta sakārtošana ir uzdota valsts ceļu uzturētājiem VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU), uzņēmums ir uzsācis iepirkumu procedūru, lai iegādātos nepieciešamos materiālus (skavas), ar kurām nostiprināt ietvju režģu konstrukcijas. Tiklīdz nepieciešamie materiāli tiks iegādāti, tilts tiks saremontēts, sola LVC.

Tāpat LVC norāda, ka uzņēmums vērsies Valsts policijā ar iesniegumu, lai noskaidrotu vainīgo.