Sabiedrība
2021. gada 13. decembris, 16:06

VIDEO: ļaudis pulcējas politiskās akcijas “Rododendrs” ietvaros

Jauns.lv

Pie Rīgas pils pirmdienas pēcpusdienā sāka pulcēties cilvēki, kuri atsaukušies Saeimas deputāta Alda Gobzema (“Likums un Kārtība”) aicinājumam piedalīties viņa izvērstajā politiskajā akcijā “Rododendrs”. Notiekošo uzrauga Valsts policija (VP) un Rīgas pašvaldības policija (RPP).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

 

Vērojams, ka ap pulksten 20.00 protesta akcijas dalībnieki pamazām sāk izklīst.

Kā zināms, Aldis Gobzems vairāku nedēļu garumā reklamēja savu un savas pārstāvētās partijas politiskās aģitācijas pasākumu kopu ar nosaukumu “Rododendrs”.

Politiskās akcijas “Rododendrs” dalībnieki un likumsargu gatavība

gallery icon
145

Ļaudis pulcējas deputāta Alda Gobzema politiskajā akcijā "Rododendrs"

Šobrīd pie Rīgas pils pulcējas cilvēki, kuri atsaukušies Saeimas deputāta Alda Gobzema (“Likums un Kārtība”) aicinājumam piedalīties viņa izvērstajā politiskajā ...

gallery icon
14

Tās ietvaros laikā no 6. līdz 13. decembrim politiķis bija ieplānojis ar komandu apceļot vairākas Latvijas pilsētas, beigās noslēdzot izbraucienu sēriju ar kārtējo protesta akciju galvaspilsētā, pie Rīgas pils.

Valsts policijas aplēses liecina, ka Pils laukumā nesankcionēti sanākuši aptuveni 600 personu. Cilvēki pulcējušies izklaidus plašā teritorijā.

Pasākums lielākajā daļā teritorijas aizrit mierīgi. Tā laikā sākotnēji gan blakus policijas mašīnai, gan kādā pieguļošajā pagalmā aiz vārtiem tiek teiktas runas.

Paralēli Gobzems ar atbalstītājiem sarunājas un fotografējas. Daži dalībnieki vienojušies dejās un dziesmās.

Atsevišķi protestētāji tur mazākus un lielākus Latvijas karogus un plakātus ar iebildumiem pret nosacījumiem saistībā ar vakcinēšanos pret Covid-19. Dzirdami arī saukļi: "Brīvību, brīvību!" Tāpat bija manāms, kā ļaudis centās uz Rīgas pili aiznest baltas klavieres, uz kurām bija rakstīts "Levita manta". Tas izraisīja Valsts policijas konfliktu ar pāris aktīvistiem. Kādu brīdi aktīvisti arī nobloķēja satiksmi uz Krišjāņa Valdemāra ielas pie Vanšu tilta, bet tagad tā atjaunota.

Lai izvairītos no policijas par epidemioloģiskās drošības regulējuma pārkāpšanu, pasākumā klātesošais Gobzems savu uzrunu sāka, stāvot kādas tuvējās ēkas vārtos.

Kā zināms, vairākās pilsētās deputāts tika īslaicīgi aizturēts, VP par to izpelnoties kritiku no viņa sekotāju puses.

Iepriekš arī izskanēja, ka šodienas pulcēšanos galvaspilsētā neatļāva Rīgas dome, savukārt VP aicināja ļaudis nepiedalīties nesankcionētā akcijā, atgādinot par atbildību likuma priekšā.

Aldis Gobzems politiskās aģitācijas ietvaros apmeklē Centrāltirgu

Pirmdien Saeimas deputāts Aldis Gobzems ("Likums un Kārtība") uzsāka savu un savas partijas ilgi reklamēto politisko aģitāciju "Rododendrs". Sestdienas rītā ...

gallery icon
102

Pret Gobzemu uzsākts 21 administratīvais pārkāpumu process

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

VP kopumā pret Saeimas deputātu Aldi Gobzemu (LuK) sākusi 21 administratīvo pārkāpumu procesu par iespējamiem pārkāpumiem pasākumos Kurzemes un Zemgales pilsētās (9. decembra dati).

Tostarp 12 procesi sākti par iespējamiem pārkāpumiem pasākumos pirmdien Tukumā, Talsos, Ventspilī un Liepājā, savukārt deviņi procesi - par iespējamiem pārkāpumiem otrdien Kuldīgā, Saldū, Dobelē un Jelgavā, noskaidrots Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Aldi Gobzemu politiskās aģitācijas laikā Tukumā aiztur policija

6. decembra rītā Tukumā, kur sākās Alda Gobzema (“Likums un Kārtība”) politiskā aģitācija “Rododendrs”, Saeimas deputātu, pēc neilgas vārdu apmaiņas, ...

gallery icon
54

Pret sapulču organizatoru policija sākusi administratīvā pārkāpuma procesus par nepakļaušanos amatpersonu likumīgajām prasībām, sīko huligānismu, likuma "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" un valdības rīkojuma "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" neievērošanu.

Gobzemam trešdien bija plānotas tikšanās ar atbalstītājiem Siguldā, Cēsīs, Valmierā un Smiltenē, bet ceturtdien - Madonā, Rēzeknē un Daugavpilī. Nākamajās dienās viņš tikās ar atbalstītājiem Rīgas mikrorajonos.

foto: Mārtiņš Ziders
VP kopumā pret Saeimas deputātu Aldi Gobzemu (LuK) sākusi 21 administratīvo pārkāpumu procesu par iespējamiem pārkāpumiem pasākumos Kurzemes un Zemgales pilsētās (9. decembra dati).

Policija arī noskaidrojusi daļu no nesankcionēto sapulču apmeklētājiem, un patlaban turpinās konstatēto materiālu izvērtēšana. Septiņos gadījumos sākti administratīvā pārkāpuma procesi pret sapulču dalībniekiem.

Patlaban Tukuma iecirknī sākts arī viens kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta par uzbrukumu varas pārstāvim par to, ka pagaidām nenoskaidrota persona iespēra policijas inspektorei, kura tobrīd veica dienesta pienākumus, lai novērstu pārkāpumus.

Policija atkārtoti aicina neapmeklēt šādas nesankcionētas sapulces un ievērot valstī noteiktās epidemioloģiskās prasības, lai nepieļautu vēl lielāku Covid-19 infekcijas izplatības risku, radot lielāku veselības apdraudējumu gan pašiem pasākuma apmeklētājiem, gan apkārtējiem.