foto: facebook.com/ceramicslatvia/
33 gadu vecumā mūžībā devies keramiķis Kaspars Geiduks
Kaspars Geiduks (1988–2021)
Sabiedrība
2021. gada 7. decembris, 09:35

33 gadu vecumā mūžībā devies keramiķis Kaspars Geiduks

Jauns.lv / LETA

33 gadu vecumā 2. decembrī mūžībā devies viens no Latvijas laikmetīgās keramikas izcilākajiem pārstāvjiem Kaspars Geiduks, informēja Latvijas laikmetīgās keramikas centrā.

2013. gadā Geiduks absolvēja Latvijas Universitāti, iegūstot bakalaura grādu mākslās un interjera dizainā. 2016. gadā Latvijas Mākslas akadēmijā viņš ieguva maģistra grādu vizuāli plastiskajās mākslās.

Geiduks izstādēs piedalījās kopš 2011. gada. Viņš sarīkoja vairākas personālizstādes, piedalījās grupu izstādēs Latvijā un ārvalstīs, pārstāvēja Latviju starptautiskos mākslas simpozijos daudzviet pasaulē. Viņa darbi ir atrodami muzeju un privātās kolekcijās Latvijā, Baltkrievijā, Krievijā un Šveicē. Mākslinieka daiļradi raksturoja keramikas apdedzināšanas tehnoloģiju izpēte un to kaislīgs un profesionāls lietojums.

Līdzās izstādēm un simpozijiem Geiduks aktīvi piedalījās nacionālos un starptautiskos konkursos, proti, 2017. gadā starptautiskajā keramikas festivālā Mino, Japānā, 2018. gadā Eiropas laikmetīgās keramikas un stikla mākslas biennālē Bornholmā, Dānijā. 2018. gadā Latvijas Keramikas biennāles starptautiskajā konkursa izstādē "Martinsona balva" viņš ieguvis bronzas apbalvojumu nacionālajā kategorijā. Tajā pašā gadā Daugavpils Marka Rotko mākslas centra apjomīgajā projektā "100 Latvijas mākslā" Kaspara Geiduka sniegums atzīmēts ar personālizstādes apbalvojumu.