foto: CAMERA PRESS/ANDREW/Karma Press Photo / Vida Press
Valmierā no nākamā gada palielināsies ūdenssaimniecības tarifi
Ilustratīvs.
Novadu ziņas
2021. gada 29. novembris, 12:06

Valmierā no nākamā gada palielināsies ūdenssaimniecības tarifi

Jauns.lv / LETA

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) ir akceptējusi SIA "Valmieras ūdens" piedāvājumu no 2022.gada 1.janvāra palielināt ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus, informēja SIA "Valmieras ūdens".

Ūdensapgāde tarifs būs noteikts 1,03 eiro par kubikmetru (m3) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), kas būs par 13,2% vairāk salīdzinājumā ar esošo tarifu. Savukārt par kanalizāciju būs jāmaksā un 1,24 eiro/m3 bez PVN, kas ir par 18,1% vairāk, salīdzinot ar esošo tarifu.

Uzņēmums akcentē, ka spēkā esošais tarifs ir spēkā kopš 2010.gada 7.maija. Izmaiņas tarifā saistītas ar izmaksu pieaugumu, tajā skaitā ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanā izmantoto pamatlīdzekļu nolietojuma, personāla un citu izmaksu palielinājumu.

SPRK pēc projekta un to veidojošo izmaksu pamatojuma izvērtēšanas secināja, ka tarifu projekts ir pamatots un aprēķināts tādā apmērā, lai segtu SIA "Valmieras ūdens" ūdenssaimniecības pakalpojumu izmaksas.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, pērn SIA "Valmieras ūdens" apgrozījums bija 6 643 505 eiro, kas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir samazinājies par 11%. Uzņēmums pērn nopelnījis 82 434 eiro.