foto: Paula Čurkste/LETA
Rīgā mācības klātienē atsāks arī 4.- 6. klašu skolēni, bet vecākie turpinās skoloties attālināti
Mācību grāmatas.
Tava izglītība
2021. gada 15. novembris, 07:51

Rīgā mācības klātienē atsāks arī 4.- 6. klašu skolēni, bet vecākie turpinās skoloties attālināti

Jauns.lv / LETA

No šodienas Rīgas pašvaldības skolās mācības klātienē atsāks arī 4.- 6. klašu skolēni.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā iepriekš informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta vadītājs Māris Krastiņš, klātienes mācības turpinās 1.-3. klašu skolēni, savukārt 7.- 12. klases klātienē skolās atgriezīsies no 22. novembra.

Viņš uzsvēra, ka šāds lēmums pieņemts, lai saglabāt iespēju skolēniem vēl nedēļu atrasties ģimenes burbulī, lieki nepulcēties un vēl vairāk samazināt saslimstības ar Covid-19 līkni.

Pret šādu lēmumu iebilda Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), norādot, ka tā ir patvaļa. Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) uzsver, ka IZM "neatbalsta un neatbalstīs pašvaldību patvaļu spēkā esošo noteikumu interpretācijā". Skolēniem ir jāmācās klātienē un, tikai objektīvi pamatojot, var būt pieļaujamas kādas izņēmuma atkāpes.

"Laikā, kad skolēni, vecāki un izglītības iestādes jau tā dzīvo paaugstināta stresa apstākļos, ir nepieņemami dažas dienas pirms plānotās atgriešanās klātienes mācībās pieņemt lēmumus par attālināta izglītības procesa īstenošanu," uzskata ministre.

IZM atgādina, ka izglītības iestādei jāīsteno mācības attālināti, ja Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) konstatējis izglītības iestādē ļoti augstu Covid-19 infekcijas izplatības risku, pirmsskolas piecus un sešus gadus vecajiem bērniem, pamata un vidējās izglītības pakāpes skolēnam noteikta mājas karantīna, kā arī, ja izglītības programmas īstenošanas vietā ir izsludināta karantīna.

Mācības attālināti var organizēt tā mācību priekšmeta (kursa) skolēniem, kuru pedagogam noteikti obligāti pretepidēmijas - mājas karantīnas, izolācijas pasākumi, kā arī tā mācību priekšmeta (kursa) izglītojamiem, kuru pedagogs nevar īstenot mācību procesu klātienē citu izglītības iestādes vadītāja vai dibinātāja noteiktu pamatotu iemeslu dēļ.