foto: Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests
Valmierā iespējams mēģinājums ar benzīnu iekurt krāsni izraisījis ugunsgrēku
Novadu ziņas
2021. gada 27. oktobris, 09:52

Valmierā iespējams mēģinājums ar benzīnu iekurt krāsni izraisījis ugunsgrēku

Jauns.lv

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 26.oktobra plkst. 06.30 līdz 27.oktobra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 33 izsaukumus - 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 11.36 tika saņemts izsaukums Valmierā, kur divstāvu ēkas otrā stāva dzīvokļa virtuvē dega sadzīves priekšmeti 5m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji ar izbīdāmo kāpņu palīdzību no otrā stāva izglāba divus cilvēkus, kuri bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 12.07 ugunsgrēku likvidēja. Dūmu detektors mājoklī nebija uzstādīts. Ugunsgrēka iespējamais izcelšanās iemesls saistīts ar benzīna izmantošanu krāsns iekurināšanai.

VUGD atgādina: uzstādiet mājoklī dūmu detektoru un ievērojiet piesardzību, kurinot krāsnis! Iekuršanai aizliegts izmantot degtspējīgus šķidrumus, kuri nav speciāli rūpnieciski izgatavoti šim nolūkam.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma arī izsaukumus, kur dega sešstāvu ēkas bēniņu siltinājums un starpstāvu pārsegums, divos gadījumos - piededzis ēdiens, pirts, dārza māja, četros gadījumos - atkritumi, elektrības vadi celtniecības vagonā.