foto: LETA
Trešajā komandantstundas naktī sāktas 356 pārkāpumu lietas
Valsts policijas darbinieki patrulē, kad valstī pieņemts lēmums par mājsēdi jeb iedzīvotāju pienākumu atrasties savās dzīvesvietās brīvdienās un svētku dienās laikā no plkst. 22.00 līdz 5.00, lai sargātu cilvēku veselību, mazinātu Covid-19 vīrusa izplatīšanos un mazinātu veselības aprūpes sistēmas pārslodzi.
Sabiedrība
2021. gada 24. oktobris, 10:57

Trešajā komandantstundas naktī sāktas 356 pārkāpumu lietas

Jauns.lv / LETA

Trešajā komandantstundas naktī no sestdienas uz svētdienu kopumā deviņu stundu laikā pārbaudītas 6827 personas, no tām 5973 personām bijuši aizpildīti apliecinājumi,, informēja Valsts policijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nakts laikā sākti 356 administratīvā pārkāpuma procesi par noteikto ierobežojumu neievērošanu, bet 756 gadījumos likumsargi naktī sastaptajiem iedzīvotājiem snieguši preventīvus norādījumus.

Tāpat konstatēti vēl 70 pārkāpumi, kuros vēl tikai lems par administratīvā procesa sākšanu.

Kā ziņots, ceturtdien plkst.20 sākās pirmais Covid-19 dēļ noteiktais komandantstundas vakars, kad dzīvesvietu nakts laikā var pamest tikai pamatotas nepieciešamības gadījumos. Saskaņā ar Ministru kabineta apstiprinātajiem grozījumiem ārkārtējās situācijas rīkojumā šāda mājsēde būs jāievēro līdz 15.novembrim katru nakti no plkst.20 līdz 5.

Valdības lēmums paredz, ka jebkurai personai būs aizliegums naktī no plkst.20 līdz 5 pārvietoties, ja cilvēks nevarēs uzrādīt aizpildītu apliecinājumu un personu apliecinošu dokumentu, kas ir pieejams VP mājaslapā.

Pašapliecinājumu var aizpildīt rakstiski brīvā formā, proti, drukātā formātā gan uz mājaslapā norādīta veidlapas parauga, gan pēc minētā piemēra uz baltas lapas, vai elektroniski savā viedierīcē.