foto: Ivars Soikāns/LETA
TM baznīcām atgādinājusi par nepieciešamību ievērot epidemioloģiskās drošības prasības
Latvijas dievnamos uz vienu personu ir jānodrošina ne mazāk kā 15 kvadrātmetri no pieejamās telpas platības.
Sabiedrība
2021. gada 22. oktobris, 11:06

TM baznīcām atgādinājusi par nepieciešamību ievērot epidemioloģiskās drošības prasības

Jauns.lv / LETA

Tieslietu ministrija (TM) ir uzrunājusi visas baznīcas par nepieciešamību ievērot valstī noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības, pavēstīja TM pārstāve Evija Rimšāne.

TM norāda, ka reliģiskajām organizācijām ir jāsadarbojas ar Valsts policiju un citām institūcijām sabiedriskās kārtības un epidemioloģisko prasību nodrošināšanai.

Jau vēstīts, ka no 21.oktobra līdz 14.novembrim Latvijas dievnami ir atvērti no plkst.6 līdz 19., tikai individuāliem apmeklējumiem un ievērojot stingras epidemioloģiskās drošības prasības. Tāpat dievnamos ir jāievēro divu metru distance un jālieto mutes un deguna aizsegs.

Latvijas dievnamos uz vienu personu ir jānodrošina ne mazāk kā 15 kvadrātmetri no pieejamās telpas platības, nepārsniedzot 20% no kopējā iespējamā cilvēku skaita, ko pieļauj apmeklētājiem pieejamā telpu platība un infrastruktūra.

Visas reliģiskās organizācijas ir aicinātas, ņemot vērā Covid-19 infekcijas izplatību, dievkalpojumus translēt attālināti, lai samazinātu cilvēku kontaktēšanos.

Vienīgais izņēmums attiecībā uz dievnamu darba laiku ir no 4.novembra līdz 7.novembrim, kad garīgais un kalpojošais personāls veic savus pienākumus bez darba laika ierobežojumiem, jo šajā laikā tiek atzīmēti Mārtiņa svētki, kas ir kultūrvēsturiski svētki un ir atzīstami par nozīmīgiem notikumiem, īpaši dievturu konfesiju pārstāvjiem.

Kā ziņots, no ceturtdienas, 21.oktobra, uz četrām nedēļām jeb līdz 15.novembrim Latvijā spēkā stāsies īpaši stingri Covid-19 ierobežojumi jeb stingrais "lokdauns". Kā pēc Krīzes vadības padomes sēdes pirmdien informēja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), šajā laika periodā visi veikali, izņemot pirmās nepieciešamības, nestrādās un būs pieejami tikai paši nepieciešamākie pakalpojumi. Tāpat paredzēts ieviest mājsēdi no plkst.20 līdz plkst.5.

Tāpat vēstīts, ka Latvijā no 11.oktobra ir izsludināta ārkārtējā situācija.