Sabiedrība
2021. gada 11. oktobris, 16:40

VIDEO: spraiga zagļu aizturēšana Valmierā - vietējie nosargā veikaliņu no nelūgtiem viesiem

Jauns.lv

Kādam aculieciniekam izdevies iemūžināt, kā saujiņa drosmīgu Valmieras iedzīvotāju palīdz Valsts policijai (VP) notvert divus ne pārāk talantīgus zagļus, kuri tovakar ielauzās vietējā LMT veikalā. Brīdinām - video dzirdama necenzēta leksika.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Video redzams, kā vairāki cilvēki teju tukšajās pilsētas ielās pievērsuši uzmanību kādam LMT veikaliņam, kurā rosās tobrīd nenoskaidrotas personas.

Turpmāk nofilmētajā noskaidrojas, ka veikalā kaut kā iekļuvuši zagļi, kuri nu mēģina aizbēgt.

To viņiem sekmīgi, līdz pat VP atbraukšanai, neļauj izdarīt nozieguma aculiecinieki.

Vienā brīdī kāds no garnadžiem ķeras pie pēdējā salmiņa un mēģina izdauzīt durvis ar telpās atrasto ugunsdzēšamo aparātu.

Pavisam drīz sasistajos veikala logos sāk atstaroties zilās policijas bākugunis, signalizējot, ka zagļiem vairs nav kur sprukt.

Zagļi - rumāņu tautības vīrieši

Aizvadītajā sestdienā, 9. oktobrī, Valmierā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Valmieras iecirkņa amatpersonas par iekļūšanu kādā tirdzniecības vietā un zādzības mēģinājumu aizturēja divus rumāņu tautības vīriešus – 1987. gadā un 1974. gadā dzimušus.

Policijā sākts kriminālprocess, un notiek izmeklēšana.

Sestdien, 9. oktobrī, ap pulksten 22:54 Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka Valmierā, Rīgas ielā, kādā tirdzniecības vietā vairākas personas sit veikala stiklus.

Izbraucot policijas norīkojumam, konstatēts, ka vairākas personas caur sētas pusi iekļuvušas tirdzniecības vietā un mēģinājušas nozagt materiālās vērtības.

Mēģinot izkļūt no veikala, personas izsita durvju un loga paketi.

Pateicoties iedzīvotāju sniegtajai informācijai un veicot meklēšanas pasākumus, policija aizturēja divus rumāņu tautības vīriešus – 1974. gadā un 1987. gadā dzimušus.

Policijā turpinās izmeklēšana, un tiek skaidroti notikušā apstākļi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Par notikušo policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 3. daļas un 15. panta 4. daļas, proti, par zādzības mēģinājumu, iekļūstot tirdzniecības vietā.

Tuvākajā laikā tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu.