Sabiedrība
2021. gada 9. oktobris, 19:58

Pirmajā mobilajā vakcinācijas punktā kopā ar autoveikala transportu pret Covid-19 sapotēti 88 cilvēki

Jauns.lv / LETA

Izmantojot Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) mobilo zobārstniecības transportu, kas devās kopā ar autoveikala transportu, Līvānu novadā Jaunsilavās un Rožupē pret Covid-19 sapotēti 88 cilvēki, vēsta Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļa.

Šodien tā bija jauna izbraukuma vakcinācijas pret Covid-19 forma, kurā iedzīvotājiem bija iespēja vakcinēties pret Covid-19.

Mobilais vakcinācijas punkts devās pie iedzīvotājiem kopā ar autoveikala transportu to ikdienas maršrutā un pieturvietās iedzīvotājiem ierastajā dienā. Izbraukuma vakcinācijā tika vakcinēts ar "Pfizer"/"BioNTech" un "Johnson&Johnson" vakcīnām.

Pirmais izbraukums tika veikts sadarbībā ar autoveikala pakalpojuma nodrošinātāju SIA "Ganpekri", Līvānu novada pašvaldību, SPKC un vakcinācijas pakalpojuma sniedzēju "OLVI".

Latvijā iedzīvotājiem ir pieejamas visas Eiropas Zāļu aģentūrā apstiprinātās vakcīnas pret Covid-19. Savukārt vakcinācijas pakalpojumu var saņemt pie ģimenes ārstiem, ārstniecības iestādēs, vakcinācijas punktos, tirdzniecības centros un izbraukuma vakcinācijā. Iedzīvotājiem vecumā no 80 gadiem tiek piedāvāta iespēja saņemt vakcīnu mājās.

Informācija par vakcinācijas iespējām ir pieejama NVD mājaslapā vai zvanot pa tālruni 8989.