foto: Valsts policija
Ventspilī autovadītājs pārsniedzis atļauto ātrumu par 71 kilometru stundā
112
2021. gada 6. oktobris, 11:18

Ventspilī autovadītājs pārsniedzis atļauto ātrumu par 71 kilometru stundā

Jauns.lv

Aizvadītajā nedēļā, 29. septembrī ap plkst. 01.50 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas Ventspilī, Riņķu ielā, fiksēja automašīnu “BMW”, kuras vadītājs vietā, kur atļauts pārvietoties ar 50 kilometriem stundā, traucās ar 121 kilometriem stundā, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 71 kilometru stundā, ziņo Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde.

 

Vīrietis steigšanās iemeslu likumsargiem neatklāja, taču notikušo atzīst. Valsts policijā par notikušo ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem un kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas un ja tas izdarīts vietā, kura apzīmēta ar 519. vai 555. ceļa zīmi "Apdzīvotas vietas sākums" vai ar 533. ceļa zīmi "Dzīvojamā zona", piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 540 līdz 680 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz 12 mēnešiem.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.