foto: Edijs Pālens/LETA
Pūce: valdība lēmumus Covid-19 pārvarēšanai pieņems soli pa solim
"Attīstībai/Par" viens no līderiem Juris Pūce.
Politika
2021. gada 27. septembris, 09:19

Pūce: valdība lēmumus Covid-19 pārvarēšanai pieņems soli pa solim

Jauns.lv / LETA

Valdība Covid-19 pārvarēšanai nepieciešamos lēmumus pieņems soli pa solim, šorīt LTV "Rīta panorāmā" stāstīja valdošajā koalīcijā ietilpstošās "Attīstībai/Par" viens no līderiem Juris Pūce.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lūgts vērtēt koalīcijas gatavību pieņemt būtiskus lēmumus Covid-19 izplatības ierobežošanai, Pūce izteicās, ka lēmumi tiks pieņemti soli pa solim, piemēram, rīt valdība lems par vakcinēšanās pienākumu.

Politiķis vērtēja, ka kopumā Covid-19 epidemioloģiskā situācija Latvijā ir tiešām slikta, jo slimība izplatās arvien plašāk un piepildās slimnīcas. Ceļš uz izeju no šīs situācijas ir vakcinēšanās, uzsvēra Pūce.

Pēc Pūces vārdiem, valdībai ir jānodrošina cilvēku drošība un jāpieņem lēmumi iedzīvotāju labākajās interesēs, pat ja viņi ieņēmuši pretēju pozīciju.

Pūces skatījumā, Latvijā kopumā ir plaši izplatīta nepamatota skepse par vakcīnām, bet par Covid-19 vakcīnām šis dezinformācijas vilnis ir vēl lielāks. Viņš uzskata, ka nevar pārmest valdībai, ka netiktu nodrošināta pietiekama informācija par vakcīnām.