112
2021. gada 21. septembris, 14:35

VIDEO: Valmieras novadā autovadītājs 2,54 promiļu reibumā bēg no policijas un avarē

Jauns.lv

Pirmdien, 20. septembrī, Valmieras novadā kāds automašīnas “Škoda” vadītājs nepakļāvās policistu likumīgajām prasībām apstāties un uzsāka bēgšanu. Zaudējot kontroli pār savu spēkratu, autovadītājs, kurš pie stūres bija sēdies 2,54 promiļu reibumā, avarēja – nobrauca no ceļa braucamās daļas un iebrauca krūmos. Par laimi, ne pats autovadītājs, ne arī citi satiksmes dalībnieki nav cietuši, informē policijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirmdien ap pulksten 11:20 Valsts policijā tika saņemta informācija par kādu autovadītāju Valmierā, Stacijas ielā, kurš, iespējams, alkoholisko dzērienu ietekmē piedalās ceļu satiksmē. Zvanītājs informēja, ka autovadītājs dodas uz Brenguļu pusi. Izbraucot policijas norīkojumam, minētā automašīna tika pamanīta ārpus Valmieras pilsētas uz Brenguļu pusi.

Policija pieņēma lēmumu transportlīdzekli apturēt, taču automašīnas vadītājs nepakļāvās vairākkārtējai policijas amatpersonu prasībai apturēt transportlīdzekli un uzsāka bēgšanu. Pēc pāris minūtēm automašīnas vadītājs zaudēja kontroli pār savu spēkratu un avarēja – nobrauca no ceļa braucamās daļas un iebrauca krūmos. Par laimi, ne pats autovadītājs, ne arī citi satiksmes dalībnieki bezatbildīgās rīcības dēļ nav cietuši.

Veicot alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā, tika konstatēts, ka vīrietis pie stūres sēdies 2,54 promiļu reibumā.

Par notikušo policijā sākti vairāki administratīvā pārkāpuma procesi gan par nepakļaušanos atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli, gan par transportlīdzekļa vadīšanu alkoholisko dzērienu ietekmē, kā arī par nobraukšanu no ceļa braucamās daļas un nepārtrauktās līnijas šķērsošanu.

Policija atgādina, ka transportlīdzekļa vadīšana reibumā būtiski apdraud gan paša, gan citu ceļu satiksmes dalībnieku veselību un dzīvību.

Valsts policija izsaka pateicību nevienaldzīgajam iedzīvotājam, kurš nekavējoties ziņoja policijai.