foto: LETA
Latgalē autovadītājs piedāvā policistiem 55 eiro kukuli
Ilustratīvs attēls.
112
2021. gada 16. septembris, 16:14

Latgalē autovadītājs piedāvā policistiem 55 eiro kukuli

Jauns.lv / LETA

Trešdien Latgalē kāds iereibis autovadītājs bez tiesībām policistiem piedāvājis 55 eiro kukuli, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Ap plkst.16 Krāslavas novada Skaistas pagastā policijas darbinieki apturēja transportlīdzekli "Volkswagen" Caddy". Transportlīdzekļa vadītājam tika veikta alkohola pārbaude izelpojamajā gaisā, kura uzrādīja, ka 1967.gadā dzimušais autovadītājs pie transportlīdzekļa stūres ir sēdies 1,27 promiļu alkohola reibumā.

Turklāt dokumentu pārbaudes laikā tika noskaidrots, ka vīrietis vadīja transportlīdzekli bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, jo tās ir atņemtas 2020.gadā par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā. 

Ar mērķi izvairīties no kriminālatbildības vīrietis likumsargiem piedāvāja 55 eiro lielu kukuli.

Par kukuļa piedāvāšanu policijas darbiniekiem vīrieti var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu. 

Pret personu ir sākts arī kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.