foto: LETA
Koalīcija sliecas ļaut trešo poti pret Covid-19 saņemt ne tikai cilvēkiem ar ļoti novājinātu imunitāti
Sabiedrība
2021. gada 6. septembris, 23:12

Koalīcija sliecas ļaut trešo poti pret Covid-19 saņemt ne tikai cilvēkiem ar ļoti novājinātu imunitāti

Jauns.lv / LETA

Koalīcija virzās uz trešās potes piedāvāšanu lielākam cilvēku lokam - ne tikai iedzīvotājiem ar būtiski novājinātu imūnās sistēmas darbību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Atbilstoši koalīcijas partneru vairākuma nostājai Veselības ministrija ir gatava trešās potes nodrošināt arī tiem, kuri tieši neatbilst rādītājam par būtiski novājinātu imūnās sistēmas darbību, izriet no valdībā par veselības nozari atbildīgās "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Jura Pūces šodien paustā žurnālistiem pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes.

Sagaidāms, ka VM kopā ar ekspertiem arī sniegtu informāciju, cik ilgam laikam būtu jāpaiet pēc vakcinācijas kursa noslēgšanās, lai varētu saņemt trešo poti.

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) politiķe izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece norādīja, ka JKP noteikti atbalsta to, ka tiem, kuri vēlas saņemt trešo poti, tā būtu pieejama. Politiķe uzsvēra, ka pašlaik jau pieejamās vakcīnas primāri būtu jāizmanto Latvijas iedzīvotājiem, nevis jāatdod citām valstīm.

No Muižniece teiktā izrietēja, ka trešo poti īpaši lietderīgi būtu saņemt tiem, kuriem varētu jau būt beidzies pašreizējā vakcinēšanās sertifikāta termiņš, lai varētu doties uz kādu no ārvalstīm.

Arī Nacionālās apvienības pārstāvis, kultūras ministrs Nauris Puntulis akcentēja, ka viņa pārstāvētais politiskais spēks atbalstītu trešās potes saņemšanu tiem, kas to vēlas. Vienlaikus viņš norādīja, ka daudzos jautājumos par pandēmiju Latvija nav bijusi pirmā "dažādu subjektīvu un objektīvu iemeslu dēļ". "Daudzas valstis ir ceļā uz trešo poti," teica Puntulis, piebilstot, ka arī Latvijai šī būtu laba iespēja šajā jomā būt vienai no pirmajām valstīm.

Kā ziņots, Ministru kabinets apspriedīs iespēju trešo poti pret Covid-19 jeb revakcinācijas devu nodrošināt ikvienai personai, kas to vēlas, iepriekš Covid-19 ierobežošanas stratēģiskās vadības grupas sanāksmē pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Kariņa ieskatā diskusijas valdībā par papildus vakcīnas devas pret Covid-19 saņemšu nebūtu pretrunā ar Zāļu valsts aģentūras (ZVA) atbalstīto pozīciju, ka pilnībā vakcinētajiem pašlaik vēl nav steidzami nepieciešamas vakcīnu papildu devas un ka primārās vakcinācijas ietvaros ir apsverama papildu devu ievade personām ar būtiski novājinātu imūnās sistēmas darbību.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās