foto: Zane Bitere/LETA
Burovs: Rīgas mērs Staķis daudz mācās no Ušakova
Bijušais Rīgas mērs Oļegs Burovs (GKR).
Politika
2021. gada 27. augusts, 07:52

Burovs: Rīgas mērs Staķis daudz mācās no Ušakova

Jauns.lv / LETA

Jaunais Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) daudz mācās no bijušā pilsētas vadītāja Nila Ušakova (S), kuru jaunā koalīcija vienlaikus mēdz aktīvi kritizēt, šādu viedokli Latvijas Radio pauda Rīgas domes opozīcijas deputāts, bijušais Rīgas mērs Oļegs Burovs (GKR).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Burovs Staķim pārmeta pārlieku orientēšanos uz popularitātes gūšanu, līdzīgi kā to darījis Ušakovs. Piemēram, Burovs domā, ka vasaras izskaņā organizētās Staķa tikšanās ar rīdziniekiem esot vairāk orientētas uz politiķa popularizēšanu, nevis iedzīvotāju vajadzību izzināšanu.

Opozīcijas politiķim arī nepatīk tas, ka Staķa vadītā koalīcija strādā ļoti šauri tikai uz savu elektorātu. Kā piemēru viņš minēja izteiktu nākšanu pretī riteņbraucējiem, kas novedis pie lieliem sastrēgumiem autovadītājiem. Jaunās domes vadības lēmumos nav sabalansētas dažādu interešu grupu vajadzības, vērtēja Burovs.

Tāpat Burovam nepatīk tas, ka dome daudz darot pagaidu risinājumu veidā, kas nozīmējot liekus naudas tēriņus tā vietā, lai īstenotu rūpīgāk pārdomātus un izstrādātus projektus, piemēram, nevis pilsētā uz vasaru veidotu pagaidu "zaļās oāzes", bet gan iestādītu pamatīgus kokus.

Vienlaikus Burovs atzina, ka ir arī jaunās domes vadības darbi un lēmumi, kas vērtējami pozitīvi.