Sabiedrība
2021. gada 19. augusts, 21:39

Degošas atkritumu tvertnes un fekālijas uz palodzes. Kas notiek daudzdzīvokļu namā Purvciemā?

Jauns.lv / LETA

Ilūkstes ielā Purvciemā kādas mājas iedzīvotāji ir gaužām neapmierināti un izbrīnīti ar kaimiņu izdarībām. Nevienam nav īsti skaidrs, kurš regulāri paveic jocīgās izdarības, tomēr kaimiņu aizdomas krīt uz vienu konkrētu personu, vēsta “Degpunktā”.

Ēkā dzīvojot neadekvāti cilvēki, kas nerūpējas par savu vai apkārtējo drošību. Pavisam nesen rīta pusē degošs atkritumu konteiners piepildīja kāpņu telpu ar dūmiem, atstājot iedzīvotājus pavisam bīstamā situācijā.

“Es piecēlos sešos, te bija kaut kāds troksnis,” dramatiskos nakts notikumus atceras Inese. “Izsaucu ugunsdzēsējus.”

Dedzināšanas incidentā, par laimi, neviens nav cietis, tomēr iedzīvotāji savus miskastes maisus tagad liek pie turvīm vai pie nojumes, kur agrāk atradās atkritumu tvertne.

Kāds ēkā dzīvojošs pensionāru pāris atklāj šausmu stāstus par tīrīšanas darbiem, kurus spiesta veikt apkopēja: “Gandrīz katru rītu lejā uz palodzes pie trepēm, kas ved uz otro stāvu, ir noliktas cilvēku fekālijas.”

“Kaut kādi huligāni pastaigājas, uzsmēķē, izmet sērkociņu, un viss, lūdzu! Mums vienreiz dega pagrabs, tur bezpajumtnieki aizdedzināja matraci,” stāsta pirmā stāva iedzīvotāja Lidija.

Kā stāsta ēkas iemītniece Elga, viņa ēkas tuvumā ir novērojusi kādu jocīgu sievieti, kas ik pa laikam ložņā ap ēkai blakus esošajām miskastēm, un ir arī manīta, rakstot ciparus ap ēku. Arī citi kaimiņi ievērojuši konkrēto sievieti.

“Viņa ir tāda garīgi nelīdzsvarota un staigā pa miskastēm, salasa tur viskaut ko, stiepj iekšā savā dzīvoklī,” stāsta kāda iemītniece.

“Viena sieviete staigā tā, it kā viņai ar galvu kaut kas nebūtu labi. Bet kas un kā, es tiešām nevaru pateikt,” komentē kāda dzīvokļa iedzīvotāja.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.