Sabiedrība
2021. gada 3. augusts, 20:24

Tukumnieks uztraucas par savas meitas drošību aizdomīga busiņa dēļ

Jauns.lv

Pēdējā laikā aizvien biežāk iedzīvotāji pamanījuši baltas krāsas busiņus, kas izteikti lēni pārvietojas pa privātmāju rajoniem vai lauku teritoriju, fotografējot apkārtni vai pat uzrunājot bērnus. Nesen šāds gadījums fiksēts arī Tukuma pievārtē, vēsta Latvijas Televīzijas "Dienas ziņas".

"Gaišā dienas laikā man pagalmā bērns sauļojās, klausījās mūziku austiņās. Es strādāju ārā, bet biju iegājis iekšā mājā un dzirdu, ka viņa ar kaut ko runājas," stāstīja Viktors.

Vietu, kur bērns sauļojies, no ielas šķir ne vien žogs, bet arī dažus metrus aiz žoga augoša koku rinda.

"Video bija ļoti pamanāms, ka viņš ļoti lēni, sīkumaini pēta. Tāds izlūks, ka pat var pamanīt bērnu šeit," stāstīja vīrietis.

Braucēji esot izjautājuši, kur atrodas mamma, kur tētis, bet, tētim parādoties, strauji pazuduši. Pirmā doma esot bijusi par meitas drošību.

"Ir daudz precedentu, ka zog bērnus," norāda Viktors, atzīstot, ka par to iedomājies. 

Apkaimē satiktie iedzīvotāji  aizdomīgo busiņu neesot redzējuši un vairāk sliecas domāt, ka braucēji meklējuši viegli iegūstamas vērtīgas mantas, tomēr LTV satiktie mikrorajona iedzīvotāji teic, ka jūtoties droši.

"Pēc Krievijas ziņu noskatīšanās, šķiet, ka pie mums viss mierīgi. Piemēram, Smilšu ielā ir videonovērošanas kameras. Nekad neko aizdomīgu neesam dzirdējuši," norāda vietējā iedzīvotāja Tatjana.

Vairums gadījumos cilvēki, pamanot aizdomīgas personas vai transporta līdzekļus, steidz ievietot ziņojumu sociālajos tīklos. 1. augustā sociālajā vietnē "Facebook" parādījies jauns brīdinājums par aizdomīgu busiņu Jelgavas novada Dalbē, bet Valsts policijā pēdējais ziņojums saņemts martā, kad Kandavā kāda balta kravas autobusa šoferis piedāvājis pārsimt metru līdz mājām aizvest kādu bērnu.

Valsts policija aicina par katru aizdomīgu gadījumu ziņot likumsargiem, vienlaikus atgādinot, ka vecākiem vajadzētu pārrunāt drošības jautājumus ar bērniem.