foto: EPA/Scanpix
Latvija nogalē saņēmusi 12 000 "Johnson & Johnson" vakcīnas devu pret Covid-19
Kopš jūlija vidus Latvijā bija beigušies "Johnson & Johnson" vakcīnu krājumi.
Sabiedrība
2021. gada 3. augusts, 12:19

Latvija nogalē saņēmusi 12 000 "Johnson & Johnson" vakcīnas devu pret Covid-19

Jauns.lv / LETA

Latvijai aizvadītās nedēļas nogalē saņemot 12 000 "Johnson & Johnson" meitas uzņēmuma ražotās vakcīnas devu, šī ražotāja preparāts atkal būs pieejams vakcinācijai, pavēstīja Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļā.

Piegādātās devas jau esot novirzītas nedēļas nogales izbraukuma vakcinācijām dažādās Latvijas pilsētās, izbraukuma vakcinācijai mājās, dažādās darba vietās, kā arī piegādātas vakcinācijas punktiem lielveikalos visā Latvijā.

Kopš jūlija vidus Latvijā bija beigušies "Johnson & Johnson" vakcīnu krājumi, kas līdz aizvadītās nedēļas nogalei tā arī netika papildināti. Pārējo vakcīnu krājumi gan visu šo laiku un arī šobrīd ir pietiekami, lai nodrošinātu intensīvu vakcinācijas tempu, kāds gan pašlaik nav vērojams.

Jau ziņots, ka vakcinācijas punktos pēdējās dienās iedzīvotājiem potēties pret Covid-19 pamatā piedāvāja ar "Pfizer"/"BioNTech" un "Moderna" vakcīnām.

Nedēļas pirmajā dienā Latvijā pret Covid-19 savakcinēts 3701 cilvēks, tomēr tas neliecina, ka vakcinācijas temps būtu būtiski pieaudzis, jo aizvadītās nedēļas pirmajā dienā tika sapotētas 5662 personas, liecina NVD apkopotā informācija.

Pirmdien pret Covid-19 kopumā savakcinēts 3701 cilvēks, no tiem 1721 ticis pie vakcīnas pirmās devas, 1380 - pie otrās, bet 600 sapotēti ar "Johnson & Johnson" meitasuzņēmuma ražoto vakcīnu, kurai nepieciešama tikai viena deva.

Tomēr NVD statistika par pēdējām dienām vēl varētu mainīties uz pozitīvo pusi, jo ne visi mediķi datus par savām veiktajām vakcīnām ievada vienotajā datubāzē tajā pašā dienā, kad pacients tiek sapotēts - bieži tas tiek darīts pat ar vairāku dienu nobīdi.

Atbildes uz visbiežāk uzdotajiem jautājumiem par vakcīnām, kuras pieejamas Latvijas iedzīvotājiem, atrodamas Slimību profilakses un kontroles centra un Zāļu valsts aģentūras mājaslapās.