foto: Paula Čurkste/LETA
Inese Lībiņa-Egnere atklāj, ka Saeimā atsevišķi deputāti nevakcinējas politisku iemeslu dēļ
Saeimas priekšsēdētājas biedre Lībiņa-Egnere uzskata, ka šiem deputātiem pašiem būtu jāmaksā par Covid-19 testiem, lai varētu piedalīties Saeimas klātienes sēdē.
Politika
2021. gada 2. augusts, 08:43

Inese Lībiņa-Egnere atklāj, ka Saeimā atsevišķi deputāti nevakcinējas politisku iemeslu dēļ

Jauns.lv / LETA

Saeimā ir atsevišķi deputāti, kuri pret Covid-19 nevakcinējas politisku mērķu dēļ, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere ("Jaunā Vienotība").

Viņa piebilda, ka Saeimas deputātiem ir bijusi iespēja vakcinēties pret Covid-19 jau no maija, piemēram, Saeimas "Jaunās Vienotības" frakcijas deputāti visi ir vakcinējušies pret Covid-19.

"Tomēr ir kolēģi, kuri pēc manām domām, nevakcinējas vairāk politisku iemeslu dēļ, jo tuvojas Saeimas vēlēšanas, un acīmredzot ir deputāti, kuriem katrs līdzeklis vēlētāju balsu makšķerēšanā ir labs, izmanto šo situāciju un popularizē nevakcināciju kā tādu politisku mērķi," skaidroja Lībiņa-Egnere.

Levits un bijušie Latvijas prezidenti vakcinējas pret Covid-19

Latvijas prezidents Egils Levits un eksprezidenti Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā saņēmuši "Astra Zeneca" Covid-19 vakcīnas pirmo devu.

gallery icon
38

Viņa norādīja, ka aptaujas par to, cik daudzi deputāti nevēlas vakcinēties pret Covid-19, ir bijušas tikai Saeimas frakcijās, taču parlamentā ir arī samērā daudz ārpus frakcijām esošu deputātu.

Pēc Saeimas priekšsēdētājas biedres sacītā, pilnvērtīgs Saeimas darbs ir iespējams tikai klātienē, kad parlamentārieši kāpj tribīnē un dabatē. Līdzšinējais e-Saeimas darbs ir pielāgošanās epidemioloģiskajai situācijai Latvijā. Patlaban lielākā daļa deputātu ir gatavi darbam klātienē.

Politiķu un amatpersonu vakcinācijas otrā diena

12. februārī turpinājās valsts augstāko amatpersonu potēšana pret Covid-19, izmantojot "AstraZeneca" preparātu.

gallery icon
54

Lībiņa-Egnere atzina, ka nevakcinētajiem deputātiem nedrīkst neļaut strādāt, taču Saeimas zāli nevar pārbūvēt, lai būtu iespēja ievērot divu metru distanci, kā arī Saeimai nevajadzētu maksāt no budžeta līdzekļiem par Covid-19 testiem.

Tādēļ Lībiņa-Egnere uzskata, ka šiem deputātiem pašiem būtu jāmaksā par Covid-19 testiem, lai varētu piedalīties Saeimas klātienes sēdē. To noteikt Lībiņa-Egnere arī aicinās Saeimas prezidiju, kas šo jautājumu skatīs šodien.

Ministri un vairākas augstas amatpersonas saņem vakcīnu pret Covid-19

Latvijas ministri un vairākas augstas valsts amatpersonas Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā saņēmušas "Astra Zeneca" Covid-19 vakcīnas pirmo devu.

gallery icon
56