112
2021. gada 26. jūlijs, 22:02

Makšķernieks pie Dienvidu tilta no noslīkšanas Daugavā izglābj gados jaunu sievieti

Degpunktā, TV3

Pirmdien, 26. jūlijā, kāds makšķernieks no noslīkšanas Daugavā izglābis gados jaunu sievieti, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Pēcpusdienā 112 zvanu centrā saņemti vairāki zvani par notikumu netālu no Dienvidu tilta.

"Saņemot šo informāciju, nekavējoties tika pieņemts lēmums braukt uz notikuma vietu. Krastā jau atradās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki, kuri norādīja uz kādu laivu. Nepārprotami, piebraucot pie šīs laivas, tika konstatēts, ka laivā atrodas tās vadītājs un attiecīgi arī meitene slapjās drēbēs," stāsta policijas pārstāvis.

Makšķernieks izglābis slīkstošo, vēl pirms ieradušies operatīvie dienesti. Līdz ar to vīri aicinājuši cietušo steigšus nogādāt krastā, kur to jau sagaidījuši Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki.

"Domāju, ka laiks doties mājās. Bija lieli viļņi, domāju airēšu gar šo krastu. Skatos, man trīs cilvēki ar pirkstu rāda. Nevarēju saprast, ko viņi no manis grib! Tad ieraudzīju kaut ko melnu, melnu. Nevis peld, bet kūļājas, tikai galva. Piebraucu, prasīju, vai viņai slikti. Atbildēja, ka jā," atminas makšķernieks.

Viņš skaidro, ka sieviete nevis aizpeldējusi uz notikuma vietu un sākusi tur slīkt, bet gan tur nonākusi, nolēcot no tilta. To sieviete pati pēcāk viņam teikusi.

"Es viņai pametu glābšanas riņķi. Viņa nevarēja noturēties. Domāju novilkšu vesti, padošu. Viņa tā karājās, atbildot, ka nav vairs spēka, ka man radās sajūta, ka viņa tūlīt palaidīs vaļā. Tad teicu, lai netērē vairs spēkus un pēc kāda mirkļa uztaisīju tādu rāvienu, ka dabūju viņu pār bortu," stāsta makšķernieks, kurš izglāba slīkstošo sievieti.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.