foto: Valsts kanceleja.
Spēkā stājas izmaiņas mediķu piemaksās par darbu Covid-19 apstākļos
Sabiedrība
2021. gada 26. jūlijs, 19:08

Spēkā stājas izmaiņas mediķu piemaksās par darbu Covid-19 apstākļos

Jauns.lv / LETA

Spēkā stājušās izmaiņas veselības aprūpes darbinieku piemaksās par darbu Covid-19 apstākļos, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Pamatojoties uz prognozēm, Veselības ministrijā skaidro, ka Covid-19 infekcijas izplatība līdz septembrim saglabās stabili zemu līmeni, taču joprojām būs jānodrošina ārstēšanas un infekcijas ierobežošanas process.

Tādējādi noteikts, ka turpmāk piemaksas līdz 100% apmērā no mēnešalgas saņems tie nodarbinātie, kas ir iesaistīti tiešā Covid-19 pacientu ārstēšanā, testēšanā, mājas aprūpē vai sekundāro ambulatoro aprūpes pakalpojumu sniegšanā un kuriem ir tieša saskare ar Covid-19 inficētām personām.

Mazinoties riskiem nonākt saskarē ar Covid-19 inficētu personu, turpmāk Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi un slimnīcu, kur joprojām tiek nodrošināta Covid-19 pacientu ārstēšana, uzņemšanas nodaļās strādājošie saņems piemaksu līdz 50% no mēnešalgas, savukārt pārējo slimnīcu uzņemšanas nodaļās strādājošie varēs saņemt piemaksu līdz 25%.

Vienlaikus līdz 25% samazināts piemaksu apjoms arī ģimenes ārstiem, kam uzraudzībā esošo Covid-19 pacientu skaits kopumā samazinās, taču joprojām jānodrošina saslimušo un pārslimojošo pacientu uzraudzība, kam saslimšana atstājusi sekas uz veselību un nepieciešama ilgstoša komplikāciju ārstēšana.

Piemaksas līdz 50% no mēnešalgas paredzētas arī noteiktiem Slimību profilakses un kontroles centra ierēdņiem. Savukārt ārstniecības iestādēs, kas sniedz stacionāros ārstniecības pakalpojumus un kur tiek stacionēti Covid-19 pacienti, nodarbinātajiem, kuri iesaistīti Covid-19 jautājumu risināšanā un seku novēršanā, kā arī noteiktiem Veselības ministrijas un Nacionālā veselības dienesta ierēdņiem un darbiniekiem, kas iesaistīti Covid-19 uzliesmojuma un seku novēršanā piemaksas samazinātas līdz 15% no mēnešalgas. Piemaksas pārskatītas arī farmaceitiem un par kompensējamo medikamentu izsniegšanu no A saraksta turpmāk summa būs 0,35 eiro par vienu recepti.