Skaistkalnē atklāj Santjago ceļa zīmi

gallery icon
12
Sabiedrība
2021. gada 26. jūlijs, 17:41

FOTO: Skaistkalnē atklāj Santjago ceļa zīmi

Jauns.lv

Svētdien, 25. jūlijā, svinīgā svētbrīdī Skaistkalnes Sv. Jaunavas Marijas Debesīs Uzņemšanas baznīcā tika iesvētīta Latvijas Sv. Jēkaba ceļa zīme, kas norāda, ka līdz Santjago de Kompostela katedrālei Spānijā atlikuši 4308 km.

Latvijas Sv. Jēkaba ceļa asociācijas komanda kopā ar saviem atbalstītājiem mēroja 140 kilometru garu ceļu nedeļas garumā, to iesākot no Rīgas Sv. Jēkaba katedrāles, kur tieši pirms 2 gadiem tika bruģī iestrādāts svētceļnieku simbols “Gliemežvāka zīme”.

2021. gads ir īpašs Svētā Jēkaba ceļa gājējiem, jo 2020. gada 31. decembrī ar Santjago de Kompostelas katedrāles Svēto durvju atvēršanu tika izsludināts Svētā Jēkaba jubilejas gads. Šāds gads tiek izsludināts ik reizi, kad 25. jūlijs, svētā Jēkaba diena, ir svētdienā.

Piedaloties daudzskaitlīgam svētceļnieku pulkam, kā arī "Camino Latvia" un "Camino Lituano" pārstāvjiem, netālu no Latvijas-Lietuvas robežas svētdien tika uzstādīta Santjago ceļa atzīme. Šajā vietā ar priestera Andreja Mediņa gādību jau top Sv.Jēkaba ceļa gājēju naktsmītne.

Sapulcējušos uzrunāja arī Vecumnieku Pagastu apvienības izpilddirektore Aiga Saldābola, Bauskas TIC vadītāja Inese Turkupole-Zilpure un Vecumnieku TIC vadītāja Elīna Kļaviņa , kas visi atbalsta un iesaistās ceļa veidošanas procesā.