foto: LETA
Alūksnē izplatītas skrejlapas ar dezinformāciju par vakcinēšanos pret Covid-19
Ilustratīvs attēls.
Sabiedrība
2021. gada 22. jūlijs, 23:48

Alūksnē izplatītas skrejlapas ar dezinformāciju par vakcinēšanos pret Covid-19

Jauns.lv / LETA

Pirms dažām dienām Alūksnē vairāku daudzdzīvokļu māju kāpņu telpās izplatītas skrejlapas ar dezinformāciju par vakcinēšanos pret Covid-19, un Valsts policija (VP) saistībā ar notikušo ir sākusi resorisko pārbaudi, vēstīja "ReTV".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Uz skrejlapām, kas drukātas gan latviešu, gan krievu valodā, esot atrodami dažādi uzmanību piesaistoši vēstījumi par vakcīnām pret Covid-19 un salīdzinājumi ar ārstiem-slepkavām. Piemēram, uz kādas skrejlapas rakstīts: "Viņi gribēja vakcinēt visus cilvēkus. Nirnberga. Ārstu-slepkavu lieta. Ārstu tiesāšana noslēdzās 1947.gada 20.augustā ar lēmumu - pakārt par eksperimentu veikšanu ar cilvēkiem."

Skrejlapas aizvadītās nedēļas nogalē izvietotas kāpņu telpās gan uz paziņojumu stendiem un palodzēm, gan arī pastkastītēs. Par vienu no šiem gadījumiem informāciju saņēmusi arī VP, kura sākusi resorisko pārbaudi, lai skaidrotu precīzākus notikušā apstākļus un attiecīgi lemtu par tālāko rīcību.

VP Vidzemes reģiona pārvaldes Vecākā speciāliste Zane Vaskāne "ReTV" informēja, ka Vidzemē šis ir pirmais gadījums, kad sākta pārbaude par dezinformācijas izplatīšanu saistībā ar vakcīnām. VP atgādina, ka dezinformācijas izplatīšana nav pieļaujama un sekas tai var būt administratīvā vai kriminālatbildība.