foto: LETA
Svētdienas rīts - dzestrākais pēdējā mēneša laikā
Sabiedrība
2021. gada 18. jūlijs, 08:23

Svētdienas rīts - dzestrākais pēdējā mēneša laikā

LETA

Svētdienas saullēktā gaisa temperatūra bija no +9 grādiem Stendē un +10 grādiem Mērsragā līdz +19 grādiem Dagdā un +21 grādam Daugavgrīvā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati. Taču dienas laikā valsts centrālajā un austrumu daļā svētdien vēl gaidāms karstums līdz +30 grādiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Valsts lielākajā daļā gaiss atdzisa līdz +10..+15 grādiem. Iepriekšējo reizi tik zema gaisa temperatūra Latvijā bija jūnija vidū.

Sagaidāms, ka deviņos rītā gaisa temperatūra pakāpsies līdz +19..+24 grādiem.

Debesis lielākoties skaidras, vairāk mākoņu dienvidaustrumu novados. Latgales austrumos agrā rītā dažviet vēl stipri lija un dārdēja pērkons. Naktī Dagdā nokrišņu daudzums sasniedza 19 milimetrus.

Pūš lēns vējš, vietām saglabājas bezvējš.

Rīgā skaidrs rīts, pūš lēns dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra saullēktā bija no +13 grādiem starptautiskajā lidostā līdz +21 grādam Daugavgrīvā.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +22,6 grādiem Ventspilī līdz +32,4 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 17.jūlijā bija +41..+42 grādi Spānijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu 0..+2 grādi vietām Islandē, kā arī Skandināvijas un Alpu kalnos.

Valsts centrālajā un austrumu daļā svētdien vēl gaidāms karstums līdz +30 grādiem

Noslēdzoties karstuma vilnim, maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijā gaidāma no +23 grādiem Kurzemes rietumkrastā līdz +30 grādiem dažviet valsts centrālajos un austrumu novados.

Sinoptiķi prognozē, ka sauli tikai brīžiem aizsegs mākoņi. Vietām valsts centrālajā un austrumu daļā īslaicīgi līs, iespējams pērkona negaiss.

Nedaudz pastiprināsies rietumu, dienvidrietumu vējš. Kurzemē, dienas otrajā pusē arī daudzviet citviet valstī gaidāmas brāzmas līdz 10-14 metriem sekundē.

Rīgā dienas gaitā parādīsies mākoņi, bet nokrišņi maz iespējami. Pūtīs mērens dienvidrietumu vējš, pievakarē to nomainīs ziemeļrietumu vējš. Gaiss sakarsīs līdz +29..+30 grādiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Laikapstākļus ietekmē anticiklons Rietumeiropā un ciklons Arktikā. No ziemeļrietumiem tuvojas aukstā atmosfēras fronte. Gaisa spiediens 1009-1012 hektopaskāli jūras līmenī.

Daudzviet, galvenokārt valsts centrālajā daļā, tai skaitā Rīgā, spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dzeltenais brīdinājums par augstu ugunsbīstamību mežos, bet dažviet Vidzemē - lielākoties Valmieras novadā - spēkā oranžais brīdinājums par ļoti augstu ugunsbīstamību.

Jau ziņots, ka, sākot ar pirmdienu, gaisa temperatūra Latvijā vismaz dažas dienas nepārsniegs +21..+26 grādus.