foto: Twitter
Glābēji pēc negaisa plosīšanās Jelgavas novadā atbrīvojuši ceļu no 30 nolūzušiem kokiem
Ugunsdzēsēji atbrīvo ceļa braucamo daļu no nokritušiem kokiem.
Novadu ziņas
2021. gada 14. jūlijs, 10:01

Glābēji pēc negaisa plosīšanās Jelgavas novadā atbrīvojuši ceļu no 30 nolūzušiem kokiem

Jauns.lv / LETA

Otrdienas vakarā negaiss uz viena ceļa Jelgavas novadā sagāzis aptuveni 30 kokus, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā informācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Saistībā ar negaisa un stiprā vēja radītajiem postījumiem no vakardienas plkst.15.20 līdz šī rīta plkst.6, VUGD kopumā saņemti 23 izsaukumi.

Nolūzuši koki no ceļa braucamās daļas tika novākti Enerģētiķu ielā Aizkrauklē un Pīlādžu ielā Skrīveros. Daugavas ielā Skrīveros vēja lauzts koks bija uzkritis uz vieglās automašīnas un elektrības vadiem.

Neilgi pirms deviņiem vakarā tika saņemts izsaukums uz Jelgavas novada Platones pagastu, kur pie pagrieziena uz Vircavu tika novākti divi uz ceļa braucamās daļas nokrituši koki. Dodoties tālāk, uz autoceļa Dimzas-Vircava-Vairogs ugunsdzēsēji glābēji novāca apmēram 30 uz brauktuves nolūzušus kokus un tādējādi uz autoceļa atjaunoja satiksmi.

Arī Jelgavas novada Vircavas pagastā tika novākts vēja nolauzts koks, savukārt vēl vienā vietā Platones pagastā koks bija nokritis uz elektrības vadiem. Jelgavas novada Cenu pagastā ugunsdzēsēji glābēji no nolauzta koka atbrīvoja brauktuvi.

Pirms desmitiem vakarā izsaukumi uz vēja postījumu likvidēšanas darbiem tika saņemti no Dobeles novada. Dobeles novada Tērvetes pagastā ugunsdzēsēji glābēji novāca vēja nolauztu koku. Arī šorīt Dobeles novada Bēnes pagastā ugunsdzēsēji glābēji sazāģēja koku, lai atbrīvotu brauktuvi.

Rīgā vienā gadījumā koks bija uzkritis trim automašīnām. Savukārt Salaspils novada Salaspils pagastā nolūzuši koki bija uzkrituši uz autobusu pieturas un palīgēkas, kā arī bija norauta daļa no divstāvu mājas jumta.

Balvu novada Vectilžas pagastā un Tilžas pagastā pār ceļa braucamo daļu bija nolūzis koks, Ludzas novadā nolūzis koks bija uzkritis uz vieglās automašīnas, bet Saules ielā Daugavpilī tika nozāģēts aizlūzis koka zars, kas radīja apdraudējumu gājējiem.

Jau ziņots, ka pēdējā diennaktī visos reģionos bija pērkona lietusgāzes, vietām lija ļoti stipri, kopā ar krusu un postošām vēja brāzmām. Valsts novērojumu stacijām stiprākais vējš pagāja garām, lielākās reģistrētās brāzmas bija 17 metri sekundē Skrīveros. Lielākais nokrišņu daudzums bija 51 milimetrs Kuldīgā un 59 milimetri Saldū, no kuriem 53 milimetri nokrišņu nolija vienā stundā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās