foto: LETA
Kariņš: Latvijas austrumu robežas apsardzība ir augstā līmenī, bet jāturpina stiprināšana
Sabiedrība
2021. gada 13. jūlijs, 22:54

Kariņš: Latvijas austrumu robežas apsardzība ir augstā līmenī, bet jāturpina stiprināšana

Jauns.lv / LETA

Latvijas austrumu robežas apsardzība ir augstā līmenī, bet jāturpina darbs pie tās stiprināšanas, uzskata Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Apmeklējot Latvijas austrumu robežu, Kariņš klātienē iepazinās ar situāciju uz robežas, Valsts robežsardzes darbu un guva pārliecību, ka robežsargi spēj augstā līmenī nodrošināt Latvijas valsts robežas ar Krieviju un Baltkrieviju apsardzību, vienlaikus nepieciešams turpināt robežas labiekārtošanu, lai papildus uzlabotu robežas uzraudzību un reaģēšanas ātrumu, sagatavojoties nākotnes izaicinājumiem.

Ministru prezidents uzsvēra, ka Latvijas austrumu robeža, kas ir arī Eiropas Savienības ārējā robeža ar Krieviju un Baltkrieviju, kļūst aizvien nozīmīgāka, ņemot vērā gan Covid-19 pandēmiju, gan notikumus kaimiņvalstīs, proti, kritisko situāciju uz Lietuvas un Baltkrievijas robežas saistībā ar strauji pieaugušiem nelegālo migrantu mēģinājumiem iekļūt Lietuvā un tālāk citās Eiropas Savienības dalībvalstīs.

Vienlaikus Kariņš uzsvēra, ka ir jāturpina darbs pie sauszemes robežas stiprināšanas. Valdība ir gatava sniegt nepieciešamo atbalstu, ņemot vērā Iekšlietu ministrijas priekšlikumus.

Kariņu austrumu robežas vizītē pavadīja iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP), Valsts robežsardzes priekšnieks, ģenerālis Guntis Pujāts, un Latvijas Valsts radio un televīzijas centra valdes priekšsēdētājs Edmunds Beļskis. Amatpersonas apmeklēja Opoļu robežapsardzības nodaļu uz Latvijas- Krievijas robežas un Latvijas - Baltkrievijas robežas posmu Draudzības kurgāna apkārtnē.