foto: Valsts policija
Tukuma novadā piedzēries vīrietis pārbiedē bērnus un sievu
112
2021. gada 13. jūlijs, 16:25

Tukuma novadā piedzēries vīrietis pārbiedē bērnus un sievu

Jauns.lv

12. jūlijā Tukuma novadā kāds vīrietis, būdams alkohola reibumā, ar savu rīcību veica emocionālu vardarbību pret bērniem. Policija pieņēma lēmumu sākt administratīvā pārkāpuma procesu, kā arī piemērot Valsts policijas lēmumu par nošķiršanu uz 7 dienām.

Pirmdien, 12. jūlijā, aptuveni stundu pēc pusnakts Tukuma novada Matkules pagastā kāds vīrietis, esot alkohola reibumā, pamodināja no nakts miega divas nepilngadīgas meitenes, viņu klātbūtnē lamājās necenzētiem vārdiem, tādējādi radot bērnos bailes un ar savu rīcību veica ne tikai emocionālu vardarbību pret meitenēm, bet arī pret viņu māti, kura likumsargiem norādīja, ka baidās par savu un savu bērnu drošību, esot vienā telpā ar minēto vīrieti.

Izvērtējot notikušā apstākļus un iesniegumu, likumsargi pieņēma Valsts policijas lēmumu par nošķiršanu līdz šī gada 19. jūlijam, kā arī ir sākts administratīvā pārkāpuma process par emocionālo vardarbību pret bērniem.

Salīdzinājumā ar aizvadītā gada pirmajiem sešiem mēnešiem, kad Valsts policijas Zemgales reģiona apkalpojamā teritorijā tika reģistrēti 749 ģimenes konflikti, šogad attiecīgā laika posmā policijā ir reģistrēti par 203 ģimenes konfliktiem mazāk.

Pērn pirmajā pusgadā tika pieņemti 45 Valsts policijas lēmumi par nošķiršanu, šogad – 36.

2021.gadā visvairāk minēto lēmumu pieņemts Tukuma iecirkņa apkalpojamā teritorijā – 10, par vienu mazāk ir Jēkabpils iecirkņa apkalpojamā teritorijā. Bauskas iecirkņa apkalpojamā teritojā pieņemti 6 Valsts policijas lēmumi par nošķiršanu, Dobeles un Jelgavas iecirkņos – katrā 4, un Aizkraukles iecirknī – 3.