Vētra Daugavpilī izgāzusi un nolauzusi kokus

Pirmdienas pēcpusdienā negaiss ar stipru vēju un lietu pārbrāzās pāri Daugavpilij, vietām sagāžot kokus.

gallery icon
27
Novadu ziņas
2021. gada 13. jūlijs, 10:06

Pēc negaisa plosīšanās Daugavpilī sagāzti vismaz 30 koki

Jauns.lv / LETA

Negaiss pirmdienas pēcpusdienā Daugavpilī sagāzis vismaz 30 kokus, otrdien žurnālistiem pavēstīja pilsētas mērs Andrejs Elksniņš (S).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc viņa paustā, visvairāk ir cietuši koki pilsētas centrā, Grīvas rajonā un Daugavpils cietokšņa apkārtnē. Negaisa seku likvidācija esot sākta nekavējoties un noslēgsies tuvāko dienu laikā.

Otrdien arī sasaukta sapulce ar atbildīgo dienestu vadību, lai pārrunātu negaisa radītās sekas.

foto: Ivars Soikāns/LETA
Vētras laikā izgāzti un nolauzti koki Daugavpilī.

Savukārt pirmais vicemērs Aleksejs Vasiļjevs (LKS) apgalvoja, ka pēdējos gados pilsētā ir padarīts liels darbs, nozāģējot vecus un bīstamus kokus. Taču viņš aicināja arī iedzīvotājus ziņot par drošību apdraudošiem kokiem.

Saskaņā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta informāciju pirmdien glābēji Latgalē saņēma 11 izsaukumus saistībā ar spēcīgā vēja postījumiem - visus Daugavpilī. Varšavas ielā četrstāvu ēkai bija nepieciešams demontēt no jumta atrautu konstrukciju, kas radīja apdraudējumu gājējiem, trīs gadījumos bija nepieciešams atbrīvot ceļa braucamo daļu no nolūzušiem kokiem. Vēl sešos gadījumos nolūzuši koki bija uzkrituši uz vieglajām automašīnām, bet vienā gadījumā bija nepieciešams nozāģēt aizlūzušu zaru, kas radīja apdraudējumu gājējiem.

Jau ziņots, ka naktī uz otrdienu ilgstošs pērkona negaiss Ainažiem atnesa 54 milimetrus nokrišņu, kas aptuveni atbilst mēneša normai. Vēlā pirmdienas vakarā ļoti stiprs lietus un pērkona negaiss bija arī Kauguros, Jūrmalā.

Pirmdienas pēcpusdienā negaiss ar stipru vēju un lietu pārbrāzās pāri Daugavpilij, vietām sagāžot kokus. Negaisa mākonis pagāja garām Daugavpils novērojumu stacijai, kas izvietota pie Ruģeļu ūdenskrātuves, - tur nebija ne nokrišņu, ne lielu vēja brāzmu.