Politika
2021. gada 14. jūlijs, 04:47

Kas ir jaunais Ventspils mērs Vītoliņš - Lemberga ēna ar četrus tūkstošus eiro lielu pensiju

Jauns.lv

Pagājušajā nedēļā pie jauna mēra tika Ventspils – šajā amatā dome ievēlēja Jāni Vītoliņu. Vīru, kas ilgus gadus bijis līdzšinējā mēra Aivara Lemberga labā roka.

Kā izpētījis žurnāls "Kas Jauns", Vītoliņa amatpersonas deklarācija liecina, ka šo gadu laikā viņam izdevies uzkrāt 69 tūkstošus eiro skaidrā naudā, vēl nedaudz vairāk par 60 tūkstošiem eiro noguldīti bankās.

Viņa īpašumā ir zeme Ventspilī, zeme un ēkas Užavas pagastā, valdījumā ir 2019. gada izlaiduma "Audi Q5", turklāt politiķim nav nekādu parādsaistību. Algā Ventspils pilsētas domē pērn viņš saņēmis teju 50 tūkstošus eiro, bet viņa pensija ir 53 tūkstošus eiro gadā liela. Tātad ap 4,4 tūkstošiem eiro mēnesī.

Jaunais Ventspils mērs ir precējies ar Vēsmu Vītoliņu, viņam ir dēls Kristaps un meita Kristīne. Vēl ne tik sen gan kuluāros arī klīda runas, ka Jānis Vītoliņš ir nu jau bijušās ministres Danas Reiznieces-Ozolas meitas Aleksas tēvs.

Vairāk par to, kas tad īsti ir Jānis Vītoliņš, lasiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā, kur netrūkst arī citu interesantu ziņu!