Sabiedrība
2021. gada 9. jūlijs, 15:34

VIDEO: izdevies ierobežot meža ugunsgrēku Garkalnē; apzināta degšanas platība

Jauns.lv

Sociālajos tīklos atrodamajos videomateriālos redzams, ka Garkalnē patlaban izcēlies meža ugunsgrēks, un apkārtējā teritorijā novērojams sadūmojums. Pirms plkst. 18 ugunsgrēku izdevies ierobežot.

Šodien, pulksten 13.16 VUGD saņēma izsaukumu uz Garkalni, kur deg mežs.

Valsts meža dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Vineta Vilcāne pastāstīja portālam Jauns.lv, ka meža ugunsgrēks Garkalnē šobrīd ir ierobežots.

Iepriekš notikuma vietā strādāja arī NBS Gaisa spēku helikopters, kas šobrīd savu darbu jau ir noslēdzis, ziņo VUGD. Helikopters veicis 12 lidojumus.

Izdegusi 21,33 hektārus liela platība, pamatā jaunaudzes. Dzēšanas darbi joprojām turpinās.

Notikuma vietā tiek piesaistīti papildu VUGD resursi un Valsts meža dienests. Pašlaik Garkalnē strādā 23 VUGD ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot 6 autocisternas, ūdensvedēju, kā arī Valsts meža dienesta un Rīgas meži pārstāvji. VUGD apstiprināja, ka, ņemot vērā ugunsnelaimes vietu – meža apvidu – ūdens ir jāpieved un to nevar iegūt relatīvā incidenta vietas tuvumā.

VUGD arī informē, ka notikuma vietā, Garkalnē, izveidojies spēcīgs sadūmojums: "Lai izvairītos no dūmu smakas, aicinām Garkalnes iedzīvotājus turēt aizvērtus logus un ierobežot telpu ventilāciju!"

foto: Aculiecinieka foto
VUGD arī brīdina par ievērojamu sadūmojumu un aicina tuvumā dzīvojošos cilvēkus šobrīd nevēdināt mājokļus.

Tikmēr Valsts meža dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Vineta Vilcāne Jauns.lv telefonsarunā informēja, ka pagaidām vēl nav zināmi ugunsnelaimes iespējamie iemesli.

Valsts meža dienests dzēšanas darbos izmanto četras lielās autocisternas un četras vieglās kravas mašīnas.