foto: Ekrānuzņēmums
Saeima uz laiku apstiprina deputāta mandātu Ainaram Bašķim
Ainars Bašķis.
Politika
2021. gada 6. jūlijs, 10:47

Saeima uz laiku apstiprina deputāta mandātu Ainaram Bašķim

Jauns.lv / LETA

Šodien Saeima lēma atbalstīt parlamenta deputāta mandātu uz laiku Ainaram Bašķim (JKP).

Topošajam deputātam radusies iespēja iekļūt parlamentā, jo jaunās izglītības un zinātnes ministres Anitas Muižnieces (JKP) vietā Saeimā apstiprinātais deputāts Māris Beļaunieks (JKP) ir lēmis nolikt parlamentārieša mandātu, lai turpmāk strādātu par Limbažu novada domes priekšsēdētāja vietnieku.

Pilnvaras Beļauniekam Saeima apstiprināja 8.jūnijā, tomēr ceturtdien, 1.jūlijā, jaunievēlētā Limbažu novada dome sanāca uz sēdi, kurā tā ievēlēja Beļaunieku par Limbažu novada domes priekšsēdētāja Dagņa Strauberga (LRA) pirmo vietnieku.

Vaicāts, kuru no amatiem Beļaunieks turpmāk ieņems, viņš iepriekš atbildēja, ka izvēlas pildīt Limbažu novada domes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus.

Viņš norādīja, ka ir konsultējies ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, kā arī uzrakstījis attiecīgu iesniegumu Saeimas prezidijam, lai sāktu procedūru un amatā stātos nākamais deputāts.

Pēc Centrālās vēlēšanu komisijas datiem, tas ir SIA "Ansters" valdes loceklis Bašķis, kurš Saeimas Prezidijam arī iesniedza iesniegumu, kurā viņš piekrita uzņemties deputāta pienākumus.