foto: LETA
Kariņš: gaidāma diskusija par zināmu pienākumu vakcinēties pret Covid-19 atsevišķās profesijās
Sabiedrība
2021. gada 5. jūlijs, 23:46

Kariņš: gaidāma diskusija par zināmu pienākumu vakcinēties pret Covid-19 atsevišķās profesijās

Jauns.lv / LETA

Gaidāma diskusija par zināmu pienākumu vakcinēties pret Covid-19 atsevišķās profesijās, šodien pēc Sadarbības sanāksmes sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš teica, ka tas būtu nepieciešams, lai klientiem būtu droša kontaktēšanās un saslimstība nepārnestos tieši klientu kontaktu brīdī.

Premjers norādīja, ka Sadarbības sanāksmē puses šodien runājušas par to, kā sagatavoties rudens sezonai Covid-19 sakarā. Koalīcijas mērķis esot atsākt skolās mācības klātienē, kā arī vēlams tautsaimniecību un pakalpojumu sniedzējus atbrīvot no ierobežojumiem.

Lai šo mērķi sasniegtu nepieciešams vakcinēties, uzsvēra Kariņš. No viņa teiktā izriet, ka koalīcija plāno strādāt vismaz trīs virzienos. Viena ir informatīvā kampaņa, kas tiek gatavota šobrīd, lai cilvēki būtu labāk informēti par šo procesu un saņemtu nepieciešamos skaidrojumus. 

Vienlaikus koalīcijas partneri idejiskā līmenī apsprieda un Veselības ministrija tālāk varētu strādāt pie tā, ka, iespējams, tiek radīta loterija vai izsole, lai veicinātu iedzīvotāju interesi par vakcināciju. 

Kariņš arī atzīmēja, ka rīt valdībā plānots uzklausīt Iekšlietu ministriju par to, kā pastiprināt testēšanu uz valsts austrumrobežas, lai pasargātu sabiedrību no Krievijā notiekošā straujā saslimstības pieauguma ar delta paveidu.