Sabiedrība
2021. gada 17. jūnijs, 11:20

Mūžībā devies Latvijas skatuves mūziķis Gunārs Meijers

Jauns.lv

Ceturtdien, 17. jūnijā, 63 gadu vecumā mūžībā devies Latvijas skatuves mūziķis Gunārs Meijers, sociālajā vietnē "Facebook" ziņo tuvinieki.

"Ar dziļām skumjām paziņojam, ka 2021. gada 17. jūnijā 63 gadu vecumā mūžībā devies Latvijas skatuves mūziķis, vīrs, tēvs, vectēvs un vecvectēvs Gunārs Meijers. Par Gunāra Meijera izvadīšanu informācija sekos," raksta mūziķa meita Līga Dzelmane.

Jāteic, ka pēdējos gados Meijers saskārās ar veselības likstām. Pērn vasaras beigās viņš smagā stāvoklī tika ievietots Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā Biķernieki. Viņam draudēja kāju amputācija, kā arī nesen mūziķim bija veikta arī acu operācija.

Žurnālam "Kas Jauns" Meijers tolaik atklāja, ka lielākā daļa līdzšinējo veselības problēmu radušās tāpēc, ka vairāk nekā 30 gadu viņš sirgst ar cukura diabētu un bija pienācis brīdis, kad stāvoklis krietni pasliktinājies. Abām kājām līdz pat celim bija sācies abscess (strutu uzkrāšanās norobežotā, noslēgtā audu dobumā), aizsprostojušies asinsvadi. Pateicoties fondam "Līdzskaņa", tika iegūti līdzekļi viņa ārstēšanai.

Latvijas mūzikas skatuves leģenda sacerējis ap 300 dziesmu, tostarp jau par klasiku tapušo dziesmu "Meitene".

Pērn novembrī pie lasītājiem devās arī viņa sarakstītā grāmata "Lāčplēša ielas meitene vai Latvijas šovbiznesa neredzamās aizkulises".

Jauns.lv izsaka līdzjūtību mūziķa tuviniekiem un talanta cienītājiem.