Sabiedrība
2021. gada 16. jūnijs, 06:33

Vai Latvijā jāaizliedz dzīvnieku audzēšana kažokādām? Cilvēki domā dažādi

Jauns.lv

No kažokādu zvēru audzēšanas pilnīga aizlieguma līdz šīs nozares brīvai darbībai ekonomisku apsvērumu dēļ – tik dažādi ir jauns.lv aptaujāto cilvēku viedokļi, atbildot uz jautājumu, vai Latvijā jāaizliedz dzīvnieku audzēšana kažokādu ieguvei.

Kažoks ir tikai statusa apliecinājums, un tā ir nežēlība pret dzīvniekiem, norāda daļa Rīgas ielās aptaujāto. Tikmēr citi uzsver, ka kažokādu ieguve ir tāds pats uzņēmējdarbības veids kā citi un tas nebūtu jāaizliedz ekonomisku apsvērumu dēļ.

Ir arī cilvēki, kas vēlas, lai kažokādu ieguve Latvijā tiktu stingri regulēta un uzraudzīta.

Šobrīd internetā notiek parakstu vākšana par kažokzvēru audzēšanas aizliegumu Latvijā. Sabiedriskā organizācija “Dzīvnieku brīvība” aicina parakstīt petīciju, un to jau izdarījuši vairāk nekā 36 tūkstoši cilvēku.

Nesen skandālu izraisīja šīs organizācijas publiskotais video par rīcību pret dzīvniekiem ūdeļu fermā. Pēc videomateriālu publiskošanas atbildīgās iestādes solījušas vērtēt atklātos faktus.

Tikmēr Igaunijas parlaments 2. jūnijā atbalstīja dzīvnieku audzēšanas aizliegumu kažokādu ieguvei. Igaunija kļuvusi par 16. Eiropas valsti, kurā aizliegta dzīvnieku audzēšana kažokādām.