foto: Evija Trifanova/LETA
Ādamsons par viņam izvirzītajām apsūdzībām: "Paskatīsimies, ar ko šis cirks beigsies"
"Mafiozās struktūras mūsu valstī devušas prettriecienu. Grēkus aiz sevis es nejūtu," Saeimas sēdē teica Ādamsons.
Politika
2021. gada 10. jūnijs, 09:41

Ādamsons par viņam izvirzītajām apsūdzībām: "Paskatīsimies, ar ko šis cirks beigsies"

Jauns.lv / LETA

Saeimas deputātam Jānim Ādamsonam (S) neesot nekādas nojausmas, kas viņam tiek inkriminēts, šodien Saeimas ārkārtas sēdē, kurā tika lemts par viņa izdošanu kratīšanai, teica pats deputāts.

"Mafiozās struktūras mūsu valstī devušas prettriecienu. Grēkus aiz sevis es nejūtu. Lai ko pieņemtu Saeima, man grūti komentēt to, ko es pat nezinu. Man nav ne mazākās nojausmas, kas man tiek inkriminēts," Saeimas sēdē teica Ādamsons.

Viņš uzsvēra, ka nebija uzaicināts uz Mandātu, ētikas un iesniegumu komisiju, kur šis jautājums tika skatīts, un nav iepazinies arī ar Ģenerālprokuratūras vēstuli.

Jānis Ādamsons dzīvē un darbā

Saeimas vairākums ceturtdienas rītā nolēma izdot deputātu Jāni Ādamsonu (S) apcietināšanai saistībā ar aizdomām par spiegošanu Krievijas labā. Viņš kopš ...

gallery icon
36

Ādamsons bija pārliecināts, ka Saeimas vairākums nobalsos par viņa izdošanu, jo tas nenotiekot pirmo reizi.

"Paskatīsimies, ar ko šis cirks beigsies," teica deputāts.

Ģenerālprokuratūras lūgums par Saeimas deputāta Ādamsona izdošanu apcietināšanai saistīts ar aizdomām par spiegošanu Krievijas labā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Ģenerālprokuratūra Saeimu lūdz piekrist deputāta kratīšanai, aizturēšanai un apcietināšanai.

Lēmuma projektā, ko Saeimas prezidijā iesniegusi parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija, teikts, ka tas ir par piekrišanu 13. Saeimas deputāta Ādamsona kratīšanai, par kratīšanas veikšanu Saeimas deputāta dzīvesvietā un darba vietā, viņa aizturēšanai, apcietināšanai un citu drošības līdzekļu piemērošanai, kā arī aizturēšanas un kratīšanas rezultātā izņemto priekšmetu apskatei.

Ādamsons darbojas Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā, un viņam nav Satversmes aizsardzības biroja izsniegtas pielaides valsts noslēpumam.