Sabiedrība
2021. gada 8. jūnijs, 16:37

VIDEO: aptur autovadītāju, kas traucas ar 122 km/h

Jauns.lv

Pirmdien, 7. jūnijā, veicot dienesta pienākumus, likumsargi apturēja automašīnu, kas brauca ar ātrumu 122 km/h ārpus apdzīvotas vietas, kur atļautais maksimālais braukšanas ātrums ir 90 km/h, informē Valsts policijā.

Zemgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja darbinieki konstatēja automašīnu „BMW 320”, kas Jelgavas novada Glūdas pagastā, ārpus apdzīvotas vietas, brauca ar ātrumu 122 km/h, tādējādi pārkāpjot pieļautos 90 km/h par 32 km/h. Policijā par notikušo tika sākts administratīvā pārkāpuma process.

Atbilstoši Ceļu satiksmes likuma 55. panta vienpadsmitajai daļai par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 31 kilometra stundā līdz 40 kilometriem stundā ar vieglajiem automobiļiem, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam 16 naudas soda vienību jeb 80 eiro apmērā.

Valsts policija uzsver, ka ir maldinošs uzskats, ka neliela ātruma pārsniegšana nenodara neko ļaunu, jo arī ātruma pārsniegšana par 10 līdz 20 km/h bieži vien var būt nāvējoša ne tikai pašam transportlīdzekļa vadītājam, bet arī citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.