foto: Juris Rozenbergs
FOTO: Rīgas tilts, kas nevienam nepieder – iedzīvotāji Zunda kanāla slēgto pārvadu joprojām izmanto ikdienas gaitām
Slēgto, bez saimnieka un vajadzīga remonta palikušo Zunda kanāla tiltu ļaudis joprojām izmanto. Tiem, kuriem jāmēro ceļš no/uz Ķīpsalu, šī būve nudien ir svarīga, taču infrastruktūras sakopšanas darbi jau gadiem netiek uzsākti.
Sabiedrība
2021. gada 9. jūnijs, 04:20

FOTO: Rīgas tilts, kas nevienam nepieder – iedzīvotāji Zunda kanāla slēgto pārvadu joprojām izmanto ikdienas gaitām

Jauns.lv

Pirms gada medijos parādījās kārtējā ziņa, ka Rīgas pilsētas teritorijā novārtā atstātais gājēju tilts uz/no Ķīpsalu pāri Zunda kanālam joprojām ir cilvēkiem slēgts, turklāt bez saimnieka.

Jauns.lv darbdienas pusdienlaikā paviesojās tilta apkārtnē, lai klātienē pārliecinātos par tā stāvokli. Fotoattēlos redzams, ka tikšanu uz tilta, kurš ved pāri kanālam, apgrūtina metāla režģis.

Rīgas būve bez īpašnieka - Zunda kanāla gājēju tilts

Pirms gada medijos parādījās kārtējā ziņa, ka Rīgas pilsētas teritorijā novārtā atstātais gājēju tilts uz/no Ķīpsalu pāri Zunda kanālam joprojām ...

gallery icon
63

Taču tikai apgrūtina, nevis padara neiespējamu – jo jau neilgi pēc ierašanās pie tilta, ir novērojams, kā vairākas personas šķērso šo savulaik iešanai paredzēto infrastruktūras daļu, neraugoties uz aizliegumu.

Jauns.lv vēl maija vidū vērsās Rīgas domes (RD) Satiksmes departamentā, lūdzot informēt par tilta pašreizējo stāvokli un to, vai tuvākā nākotnē ir plāni savest to kārtībā vai nojaukt. Atbilde tika solīta, taču pagaidām nav sniegta.

Šeit būtiski, ka “Latvijas Radio” vēl pērn ziņoja, ka tilts pāri Zunda kanālam nevienam nepieder – RD esot jāgatavo dokumentācija un tas jāpārņem, lai būtu tiesības uzsākt jebkādus remontdarbus.

Līdz šim RD Satiksmes departaments vien veicis tilta konstrukciju pārbaudi, kuras ietvaros arī secināts, ka tam nepieciešama vai nu pamatīga pārbūve, vai jāceļ jauns tilts, veco nojaucot.

Vēstot par ļaudīm, kas, ignorējot aizliegumu, dodas pāri tiltam, nevar nepieminēt, ka konkrētajā galvaspilsētas teritorijā pēc šī tilta tik tiešām ir nepieciešamība.

Vēl 2019. gadā Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Infrastruktūras departamenta direktors Sandis Kārkliņš aģentūrai LETA uzsvēra, ka gājēju tilts pār Zunda kanālu ir būtisks RTU infrastruktūras nodrošinājuma posms, jo šo tiltu izmanto gan studenti, dodoties uz un no dienesta viesnīcām, gan darbinieki, dodoties uz kompleksu, kur notiek zinātnes process.