foto: AFP/Scanpix
Slēgta Covid-19 nodaļa Balvu slimnīcā
Sabiedrība
2021. gada 8. jūnijs, 14:23

Slēgta Covid-19 nodaļa Balvu slimnīcā

Jauns.lv / LETA

Slēgta SIA "Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība" Balvu stacionārā izveidotā Covid-19 pacientiem paredzētā nodaļa, otrdien valdības sēdē informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Katastrofu medicīnas centra vadītāja Dita Heiberga.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa stāstīja, ka stacionēto Covid-19 pacientu skaits turpina samazināties un pašlaik šādiem pacientiem atvēlēto gultasvietu noslodze ir 41%. Augsta noslodze, sasniedzot 75%, pašlaik saglabājas tikai Dobeles slimnīcā.

Ņemot vērā pacientu skaita kritumu, Covid-19 nodaļa slēgta Balvu slimnīcā. Tāpat daļa Covid-19 gultu pārprofilēta Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā, Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā, Rēzeknes slimnīcā un Daugavpils reģionālajā slimnīcā, atvēlot gultas citiem slimniekiem.

"Covid-19 pacientu skaitam kļūstot mazākam, gultu resurss tiek novirzīts citu profilu pacientiem," skaidroja Heiberga.

Vienlaikus viņa atzina, ka augsta ir terapeitisko gultu noslodze, tāpēc joprojām spēkā ir ārkārtas medicīniskā situācija.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) sacīja, ka pašlaik tiek vērtēts, kad ārkārtas situāciju medicīnā varētu atcelt, taču jāņem vērā, ka pašlaik slimnīcās vērojams pacientu pieplūdums, kas nav saistīts ar Covid-19.

Pagājušajā diennaktī Latvijas slimnīcās ievietoti 25 Covid-19 pacienti, savukārt 53 no tām izrakstīti, līdz ar to kopumā stacionāros ārstējas 344 ar Covid-19 sasirgušie, kas ir par 34 mazāk nekā dienu iepriekš, liecina Nacionālā veselības dienesta apkopotie dati.

No visiem slimnīcās esošajiem Covid-19 pacientiem 291 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 53 - ar smagu slimības gaitu. Tādējādi šobrīd smaga slimības gaita ir 15,4% stacionēto.

Līdz šim kopumā no Latvijas ārstniecības iestādēm izrakstīti 13 620 pacienti.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās